Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Η πρώτη Παρουσιάστρια με εμφανή αναπηρία στο Δελτίο Καιρού στο BBC


Η πρώτη Παρουσιάστρια με εμφανή αναπηρία, στο Δελτίο Καιρού στο BBC, λέγεται Lucy Martin και είναι 29 χρονών. Το μάθαμε στο NEWSONE.GR.
Η Lucy δουλεύει από το 2015 στο BBC, όταν απάντησε σε μία αγγελία για “ανθρώπους με αναπηρία που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον”.Γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει σε κάτι. Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας της και μάλιστα, στο νηπιαγωγείο, βοηθούσε άλλους συμμαθητές της να δέσουν τα κορδόνια τους ή να κόψουν το φαγητό τους.

Οι γονείς της προσπάθησαν 2 φορές να της βάλουνε προσθετικό χέρι, αλλά το άφησε και τις δύο γιατί το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο.
Έχει Πτυχίο στην Γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC έκανε αμέσως αίτηση, θεωρώντας όμως ότι θα καταλήξει να δουλεύει σε ένα γραφείο. Τελικά, παρουσίασε το Δελτίο Καιρού.
Να σημειωθεί ότι όταν είχε βγει η αγγελία, το BBC κατηγορήθηκε ότι “τερμάτιζε την πολιτική ορθότητα” καθώς δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά μόνο την αναπηρία.
Το BBC αντέδρασε, δηλώνοντας ότι η θέση που πρόσφερε ήταν για εκπαίδευση και δεν θα οδηγούσε σίγουρα στη θέση του παρουσιαστή.
Πηγή: NEWSONE.GR.
Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.