Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Τρίκαλα: Το πρώτο καφέ – μπαρ με κατάλογο σε γραφή Μπράιγ


Tο κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν δύο επιχειρηματίες των Τρικάλων, ο Χρήστος Κουγιούτας και ο Σπύρος Γρηγοράκης προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, προσφέροντας τον κατάλογο του καταστήματος «The love shake» και σε γραφή Μπράιγ.



Σύμφωνα με το AMEA Care, είναι η πρώτη φορά που κατάστημα εστίασης στα Τρίκαλα υιοθετεί τον κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να νιώσουν περισσότερο αυτόνομοι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης όταν βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν. Μέχρι σήμερα θα έπρεπε ο σερβιτόρος ή ο συνοδός ενός ατόμου με προβλήματα όρασης να του διαβάσει τον κατάλογο ώστε να επιλέξει τι θα παραγγείλει ή να του πει ακόμα και τις τιμές φέρνοντας τον πελάτη σε δύσκολη θέση.

Σήμερα επιλέγει μόνος του τι θέλει, γίνεται περισσότερο αυτόνομος. Ανάλογες πρωτοβουλίες για χρήση καταλόγων με γραφή Μπράιγ έχουν γίνει κατά καιρούς και σε άλλες περιοχές όπως στη Λάρισα και στην Καβάλα.
Οι Χρήστος Κουγιούτας και Σπύρος Γρηγοράκης μιλώντας στο 6 DAYS δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το νέο τους εγχείρημα βλέποντας συνανθρώπους μας να μπορούν πλέον να επιλέξουν μόνοι τους τι θα παραγγείλουν κάνοντας χρήση του κώδικα Μπράιγ. «Η αντίδραση του κόσμου ήταν θετική, οι περισσότεροι μόλις το είδαν ενθουσιάστηκαν και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε έτσι κάνοντας το κατάστημά μας ακόμα πιο φιλικό σε ΑμεΑ», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες.
Οι κατάλογοι τυπώθηκαν στον Φάρο Τυφλών στην Αθήνα και να σημειωθεί ότι το «The love shake» στα Τρίκαλα εκτός από τους καταλόγους με τον κώδικα Μπράιγ διαθέτει WC ΑμεΑ και ασανσέρ για τον ημιώροφο.

Πηγή: AMEA Care , με πληροφορίες από 6 DAYS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.