Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ψήφισμα Στήριξης σε Προσφυγόπουλο που κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές

Ένα ασυνόδευτο ανήλικο προσφυγόπουλο, μαθητής της Γ Λυκείου του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκη, που διαμένει σε Δομή Φιλοξενίας, έχασε απρόσμενα το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2021 καθώς ένας και μόνο καθηγητής βαθμολόγησε κατά μισή μονάδα κάτω απ’ την απαιτούμενη βάση.

 


Οι Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί, εθελοντές δάσκαλοι που στηρίζουν παιδαγωγικά, μορφωτικά και ψυχολογικά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζητούν να διορθωθεί το λάθος στη βαθμολογία και να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να πάρει μέρος στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Για αυτό τον λόγο δημιούργησαν και ένα ψήφισμα στην πλατφόρμα AVAAZ και ζητούν τη στήριξή μας.

Όπως ανακοινώνεται από τους Ανάδοχους Εκπαιδευτικούς:

Ένα ασυνόδευτο ανήλικο προσφυγόπουλο, ο μαθητής της Γ Λυκείου του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκη, που διαμένει σε Δομή Φιλοξενίας, έχασε απρόσμενα το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου 2021.

Το σχολείο αυτό στήριξε ιδιαίτερα το μαθητή του αλλά και όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, με αποτέλεσμα φέτος να αποφοιτήσουν τρεις μαθητές. Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε ένας και μόνο καθηγητής με τη χαμηλή βαθμολογία σε δύο εργαστηριακά μαθήματα, κατά μισή μόνο μονάδα κάτω από την απαιτούμενη βάση (7,5 αντί 8). Έτσι ένας πολύ καλός μαθητής αποκλείστηκε από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί, εθελοντές δάσκαλοι που στηρίζουμε παιδαγωγικά, μορφωτικά και ψυχολογικά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον δύσκολο δρόμο της ένταξης τους στην κοινωνία μας, μέσω του μορφωτικού αγαθού που λέγεται Εκπαίδευση, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι από παιδαγωγική και ανθρωπιστική άποψη απαράδεκτη και καταδικαστέα καθώς στερεί από ένα ασυνόδευτο και αδικημένο από τις συνθήκες παιδί να συμμετέχει με ίσους όρους στη διαδικασία των εξετάσεων.

Γνωρίζουμε από κοντά την βασανιστική διαδρομή, τον αγώνα αυτών των παιδιών να πραγματοποιήσουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, τη μάχη που δίνουν καθημερινά να ευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσω της μόρφωσης ώστε να μην τους αρπάξουν τα πλοκάμια των διαφόρων εκμεταλλευτών, δυσκολίες που επιτάθηκαν από τις συνθήκες της πανδημίας, καθώς ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ζητούμε την υπογραφή της συμπαράστασής σας ώστε η κοινωνία μας, ο πολιτισμός μας και το εκπαιδευτικό μας σύστημα να μην στερήσουν αυτήν την ευκαιρία σε ένα παιδί που αγωνίζεται να σταθεί όρθιο και να βαδίσει στο δρόμο της γνώσης και της ελευθερίας.

Ζητάμε να διορθωθεί το λάθος στη βαθμολογία και να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να πάρει μέρος στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να στηρίξετε το ψήφισμα υπογράφοντας εδώ.

Ενημερώθηκε από το TETARTOPRESS.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.