Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ξεναγήσεις στην Αθήνα με Ηλεκτρικά Ποδήλατα


Μια καλή και καινοτόμα υπηρεσία για τον τουρισμό της Αθήνας μας ενημερώνει το ELCULTURE.GR, με κείμενο της Αναστασίας Τσίλογλου: Ξεναγήσεις στην Αθήνα με Ηλεκτρικά Ποδήλατα! Την υπηρεσία προσφέρει η εταιρία SOLEBIKE, του Κώστα Γιαννόπουλου.




Πρόκειται για μια νέα επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τουριστικά τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα με ενοικιάσεις και οργάνωση εκδρομών. Το παραδοσιακό ποδήλατο αλλάζει μορφή και γίνεται ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας τη σύγχρονη μετάλλαξη ενός, κατά τα άλλα, παραδοσιακού μέσου μεταφοράς. Η εν λόγω τεχνολογική εφαρμογή, η οποία υπάρχει εδώ και περίπου 50 χρόνια, δεν έχει άλλο σκοπό από το να καταστήσει το ποδήλατο το πλέον σύγχρονο μέσο αστικής μεταφοράς.


Ο Κ. Γιαννόπουλος δημιούργησε ένα μαγαζί πώλησης, ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων και όχι μόνο. Μετά από 20 χρόνια στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αφού πάντα δραστηριοποιούταν στο συγκεκριμένο κλάδο, βρέθηκε άεργος, ψάχνοντας το επόμενό του βήμα. Η συμπτωματική του παρουσία σε μία έκθεση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, πυροδότησε τη γέννηση της νέας δραστηριότητας.

To Solebike, μετά την αξιοποίηση και αποπληρωμή του πρώτου της δανείου από την Action Finance Initiative, ζήτησε και έλαβε εκ νέου υποστήριξη για την ανάπτυξή του. Ως εξέλιξη της δραστηριότητας, θέλει να διευρύνει τις υπηρεσίες του καθιστώντας για πρώτη φορά την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Αργοσαρωνικού ως bike destinations και να προωθήσει την καινοτομία για την Αθήνα και τις γύρω περιοχές για City Cycling Break packages.

Συμπερασματικά, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν περιορίζεται σε μία χρήση, είναι μέσο μεταφοράς, είναι τουριστικό προϊόν, είναι οτιδήποτε θελήσει κάποιος αρκεί να έχει μεράκι για αυτό που κάνει. Μία επίσκεψη στο Solebike κάποιο Σάββατο μεσημέρι που πραγματοποιούνται δωρεάν δοκιμαστικές βόλτες, αλλά και η ενοικίαση ποδηλάτου μέσα από την καινούργια online πλατφόρμα, θα σας πείσουν ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο ήρθε για να μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.