Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΑΥΡΙΟ, Σάββατο, σημαντική Ημερίδα στην Καρδίτσα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας»


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα για το στρατηγικό σχεδιασμό «από τα κάτω» προγραμματίζεται για αύριο, Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στην Καρδίτσα. Τίτλος της «Ο ρόλος και η συμβολή της Κοινωνικής Οικονομίας στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας». Θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Ηρώων Πολυτεχνείου 3, στον 3ο όροφο. Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν γύρω στις 3 το μεσημέρι. Διοργανώνεται από το Δήμο Καρδίτσας, σε συνεργασία με την DG GROW της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Τοπικούς Φορείς.



Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί και η συμβολή μας στην προσπάθεια αυτή, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η εισήγησή μου θα έχει σαν τίτλο: «Ταυτότητα Τόπου και Παραγωγική Ανασυγκρότηση: οι Άξονες ενός βιώσιμου Στρατηγικού Σχεδίου για την Καρδίτσα».

Ακολουθεί, η σχετική Πρόσκληση, από το Δήμο Καρδίτσας:


Ο Δήμος Καρδίτσας, σε συνεργασία με την DG GROW και τους τοπικούς φορείς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση με τίτλο:

«Ο ρόλος και η συμβολή της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας»

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της δράσης «European Social Economy Regions 2018» που προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ (DG GROW), μετά την έγκριση πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Καρδίτσας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, 11πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Ηρώων Πολυτεχνείου 3, 3ος όροφος.

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση το στέλεχος της μονάδας  Clusters, Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας της DG GROW, κ. Karel Vanderpoorten.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων εργασίας που αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την ΠΕ Καρδίτσας.

Ο συντονισμός του συνόλου των συναντήσεων θα γίνει από το Επιμελητήριο Καρδίτσας με την τεχνική υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνάντηση όλων των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο την Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018.

Και το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης:


1ο Μέρος

10:30   Προσέλευση, εγγραφές
11:00   Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Καρδίτσας και Πρόεδρο της ΑΝ.ΚΑ κ. Φώτη Αλεξάκο
11:05   Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Ντενίση
11:10   Οι σκοποί και οι κανόνες λειτουργίας του «Οικοσυστήματος Συνεργατισμού». Παρουσίαση από το μέλος της επιτροπής συντονισμού κ. Γιώργο Κονταξή
11:15   Τα μεγέθη του «Οικοσυστήματος Συνεργατισμού Καρδίτσας».  Παρουσίαση από το Διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλη Μπέλλη
11:25   Η προκήρυξη – πιλότος «European Social Economy 2018» και τα επόμενα βήματα: Mr Karel Vanderpoorten, Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
11:40   Συνοπτικές παρουσιάσεις από τα μέλη του «Οικοσυστήματος Κοινωνικής Οικονομίας»
12:00   Παρουσίαση των Ερευνητικών Εργαστηρίων που μελετούν και υποστηρίζουν το «Οικοσύστημα Κοινωνικής Οικονομίας»
1.                  Αλεξόπουλος Γιώργος, μέλος GECES, Ερευνητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2.                  "Αξιοποίηση τοπικών πόρων, νέα τεχνολογικά εργαλεία και πολυεταιρική σχέση: η ανάγκη ενός οικοσυστήματος" - Γάκη Δήμητρα ΕΔΙΠ, Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου ΤΜΧΠΠΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
3.                  "RELOCAL, Ανισότητες και το Οικοσύστημα Κοινωνικής Οικονομίας της Καρδίτσας", Βίκτωρ Κούπτσια, ερευνητής, Κέντρο Ανάπτυξης Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
4.                  Ταυτότητα Τόπου και Παραγωγική Ανασυγκρότηση: οι Άξονες ενός βιώσιμου Στρατηγικού Σχεδίου για την Καρδίτσα, Μιχάλης Μπούργος, Υποψήφιος Διδάκτορας – Ερευνητής, Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού Έρευνας  και Πολιτικής. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
12:30   Χαιρετισμοί και παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων

Διάλειμμα

2ο Μέρος, Εργαστήριο για την Κοινωνική Οικονομία

13:30   Ανάλυση SWOT του τομέα «Κοινωνική Οικονομία»
14:00   Προτάσεις Στρατηγικής
14:20   Διεκδικητικό Πλαίσιο
14:45   Παρέμβαση από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mr Karel Vanderpoorten

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.