Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ευρωκοινοβούλιο –νέες Τροπολογίες για την Κυκλική Οικονομία: αυξάνονται οι ευκαιρίες για έργα Κυκλικής Οικονομίας από Περιφέρειες και Δήμους


Δέκα (10) νέες Τροπολογίες κατατέθηκαν αυτές τις μέρες στην Ευρωβουλή, στα πλαίσια της Έκθεσης για το ρόλο της Πολιτικής Συνοχής στην Κυκλική Οικονομία. Οι Τροπολογίες αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση έργων με στόχο βιώσιμες λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων, στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων, ούτως ώστε να υλοποιηθούν έργα για την Κυκλική Οικονομία. Παράλληλα, θα διευρυνθεί η σχετική τεχνογνωσία, μέσω της ανταλλαγής Βέλτιστων Πρακτικών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροπολογίες υπερψηφίστηκαν στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για Καλές Πρακτικές , με Πιλοτικά Προγράμματα, όπως αυτό των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (Urban Innovative Actions).


Το Πρόγραμμα αυτό χρηματοδότησαν οκτώ (8) έργα Κυκλικής Οικονομίας στην Ευρώπη. Ένα από αυτά υλοποιήθηκε στο Ηράκλειο, όπου  και ενθαρρύνθηκε η ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών μεταξύ των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.