Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Στην Καρδίτσα για την ωρίμανση ενός Βιώσιμου - Εναλλακτικού Σχεδίου για την περιοχή


Στην Καρδίτσα βρεθήκαμε αυτές τις μέρες, μαζί με το «Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού» για ένα ακόμα ταξίδι με σκοπό την ωρίμανση ενός βιώσιμου Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού που να βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την ταυτότητα τόπου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.




Είχαμε δημιουργικές συζητήσεις και αναζητήσεις σε αστικά κέντρα της περιοχής τις πρώτες μέρες, για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μετά σημειώσεων, εικόνων, κουβέντας και φαγητού στις αγροτικές περιοχές τις επόμενες.


Αν και ο καιρός δεν φαίνεται ιδιαίτερα φίλος και σύμμαχος, αντίθετα από τους φιλικούς κατοίκους των περιοχών αυτών, γιατί μας έκανε κάτι ξεγυρισμένες καταιγίδες.

Αλλά εμείς δεν μασήσαμε, σήμερα γυρίσαμε την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, με τη βοήθεια αδιάβροχων και ομπρελών.  Ένας ευλογημένος τόπος, ευλογημένος με όλους τους καιρούς και για όλες τις διαθέσεις.

Και στα πάρα πολλά νερά εξ ουρανού, η ασφάλεια του σκεπαστού χώρου του Πεστροφείου, για ένα ξεχωριστό γεύμα με πέστροφες, νομίζω ότι ήταν σοφή. Και λίγο πριν συνεχίσουμε την έρευνα, βρήκα την ευκαιρία και για την προσωπική  φωτογραφία της δημοσίευσης …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.