Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Εφαρμογή για smartphone μας “ προστατεύει” από τον Καύσωνα


Επίκαιρη και «δροσερή» είδηση μέσω καύσωνα: Εφαρμογή για smartphone που μας «προστατεύει» από τον καύσωνα ,δημιούργησαν ο δήμος Αθηναίων και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «EXTREMA Athens» -όπως λέγεται- είναι μια απλή και εύχρηστη εφαρμογή για συσκευές κινητού τηλεφώνου (smartphone), διαθέσιμη στο Google Play και στο AppStore, που αποκοπεί στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες. Η εφαρμογή νημερώνει τους πολίτες για σημεία της πόλης που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, καθώς και για δροσερά σημεία που είναι διαθέσιμα.


Η EXTREMA Athens χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα, σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικά μοντέλα, ούτως ώστε να εντοπιστούν σε πραγματικό χρόνο οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Μεταξύ άλλων αξιολογεί τον εξατομικευμένο θερμικό κίνδυνο σε πραγματικό χρόνο και εάν είναι υψηλός προειδοποιεί και προτείνει κατάλληλα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου.

Επίσης προτείνει σε χάρτη ένα δίκτυο δροσερών σημείων στα οποία κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μπορούν να ζητήσουν δροσιά κατά τη διάρκεια ακραίων θερμοκρασιών.

Ακόμη , αναφέρονται πληροφορίες, ώρες λειτουργίας και οδηγίες για να μεταβείτε στο πλησιέστερο σε σας δροσερό σημείο κ.α .

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων,  προγράμματα όπως το EXTREMA Athens εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας και του Σχεδίου για το Κλίμα και αποτελούν μέρος των ολοκληρωμένων λύσεων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Αθήνας. Έχει τεθεί ως στρατηγικός στόχος η μείωση των υψηλών θερμοκρασιών, με την εισαγωγή της χρήσης ψυχρών υλικών στα δημόσια έργα, καθώς και η προστασία των πολιτών με τη συνεχή ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.