Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

McKinsey: Λύνουν οι Νέες Τεχνολογίες τα πραγματικά προβλήματα των Πόλεων ;


Λύνουν οι Νέες Τεχνολογίες τα πραγματικά προβλήματα των Πόλεων; Στο ερώτημα αυτό απαντά η έκθεση SMART CITIES: DIGITAL SOLUTIONS FOR A MORE LIVABLE FUTURE του MCKINSEY GLOBAL INSTITUTE (MGI). Ακολουθεί σχετική ενημέρωση από το CITYBRANDING.GR.
Πολλές φορές προβληματιζόμαστε αν οι έξυπνες πόλεις μπορούν να προσφέρουν πράγματι λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων ή είναι απλά ένα παιγνίδι ενσωμάτωσης της τεχνολογίας σε παλιές απαντήσεις ώστε οι απαντήσεις να φαίνονται καινούργιες.


Σε έκθεση του McKinsey Global Institute (MGI) τονίζεται ότι ένα πακέτο εφαρμογών που ήδη υπάρχουν  μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες ποιότητας ζωής των πόλεων, από την μείωση των θανάτων  έως τις μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η έκθεση SMART CITIES: DIGITAL SOLUTIONS FOR A MORE LIVABLE FUTURE υπογραμμίζει τους τομείς που οι πόλεις μπορούν να αντιμετωπίσουν πληρέστερα (όπως η ψηφιακή διακυβέρνηση και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο) και πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν από τους ηγέτες των έξυπνων πόλεων ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πόλεις είναι τόσο βιώσιμες όσο θέλουμε να είναι.

Έτσι η τεχνολογία αναδεικνύεται σε μέσο επίλυσης προβλημάτων και όχι αυτοσκοπός.

Διαβάστε όλη την έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.