Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ανοικτή Πρόσκληση για τη Συμμετοχή σας στα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στη Ραφήνα»


Ακολουθεί η Ανοικτή Πρόσκληση της Ζωγραφιάς (Έφης) Γιακουβάκη για τη Συμμετοχή στα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στη Ραφήνα». Τα «Εργαστήρια» θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ της Ραφήνας, το διάστημα 13-23 Σεπτεμβρίου 2018.


Από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, και για δέκα ημέρες, θα πραγματοποιηθούν στη Ραφήνα τα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό», στα οποία θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε.

Τα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού» αποτελούν βασικό εργαλείο της έρευνας πεδίου που σχεδιάστηκε στα πλαίσια της διπλωματικής μεταπτυχιακής μου εργασίας στο ΕΜΠ («Χωροταξία – Πολεοδομία», Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών), με θέμα "Η δυναμική της κοινωνίας των πολιτών στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. Τα εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού της Ραφήνας".

Σκοπός της εργασίας είναι η καταγραφή και σύνθεση των χαρακτηριστικών της πολιτιστικής ταυτότητας της Ραφήνας, καθώς και η ανάδειξη και ενδυνάμωση της ταυτότητας αυτής, αξιοποιώντας τη δυναμική της δημιουργικής αλληλεπίδρασης της Διοίκησης, των τοπικών Φορέων, των Συλλογικών εγχειρημάτων και των Μικρο-κοινωνιών, όπως και των πολιτών της Ραφήνας που έχουν ειδική γνώση και ενδιαφέρονται για το θέμα, μέσα από διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού.

Τα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στη Ραφήνα» θα διεξαχθούν στο χώρο του ΚΑΠΗ Ραφήνας. Ευχαριστώ το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για την στήριξη της προσπάθειας αυτής, όπως επίσης και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και προσχολικής αγωγής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «Φίλιππος Καβουνίδης» για την παραχώρηση του χώρου και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Το ΚΑΠΗ Ραφήνας βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 21, στη Ραφήνα.

Τα «Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 13-23 Σεπτεμβρίου 2018, απογευματινές ώρες τις ημέρες Πέμπτη (13 και 20 Σεπτέμβρη), Παρασκευή (14 και 21), Κυριακή (16 και 23), Τετάρτη (19), 5:30 - 8:30 μμ, ενώ το  Σάββατο (15 και 22) θα γίνουν το πρωί 10:00 πμ - 1:00 μμ.

Στην έρευνα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σας και η συμμετοχή σας, όπως και η τροφοδότησή της με τις παραγωγικές ιδέες σας. Για το σκοπό αυτό, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μου, για να προγραμματίσουμε την ημέρα της συμμετοχής σας.

Email Επικοινωνίας:  efigiakouvaki@gmail.com
Τηλέφωνο:   6974635463

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.