Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε πώς κινείται κάθε Πρόσφυγας στη Γη


Πολύ ενδιαφέρουσα απεικόνιση των προσφυγικών ροών, παγκοσμίως, παρουσιάζει δημοσίευση στο INFO-WAR, με τίτλο ‘Δείτε πώς κινείται κάθε Πρόσφυγας στη Γη. Και γιατί δεν είμαστε το Κέντρο του Κόσμου’.




Σύμφωνα με την ανάρτηση, το 2016 περισσότεροι πρόσφυγες έφτασαν στην Ουγκάντα – συμπεριλαμβανομένου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων μόνο από το Νότιο Σουδάν – από αυτούς που πέρασαν τη Μεσόγειο για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.


Παρόλα αυτά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αδιαφόρησαν για μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, το επίκεντρο της οποίας βρίσκεται στην Αφρική και όχι στην Ευρώπη – όπως θέλουν να πιστεύουμε ορισμένοι.

Χάρη σε μια ΝΕΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ των προσφυγικών ροών από το 2000 έως το 2015, γίνεται εύκολα κατανοητό το μέγεθος αλλά και το επίκεντρο του προβλήματος. Κάθε κίτρινη τελεία αντιστοιχεί σε 17 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν μια χώρα και κάθε κόκκινη τους πρόσφυγες που φτάνουν σε κάποια άλλη χώρα.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την πρόσφατη ιστορία των προσφυγικών ροών και των κρίσεων που τις προκάλεσαν στη σελίδα FASTCOMPANY.COM.

Πηγή: INFO-WAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.