Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Ένα διαφορετικό Σχολείο: γνωστά Έργα Ζωγραφικής στις Πόρτες και στα Διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι


Μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν ακούγονται στους διαδρόμους ενός δημοτικού σχολείου, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.  Τις πόρτες του συγκεκριμένου σχολείου, που βρίσκεται στην Ελλάδα, κοσμούν διάφορα διάσημα έργα ζωγραφικής.
Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.Σύμφωνα με ανάρτηση μητέρας παιδιών που πάνε στο συγκεκριμένο σχολείο από τα μεγάφωνα ακούγονται υπέροχες μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν ενώ πριν λίγο καιρό το σχολείο απέκτησε ένα επιδαπέδιο σκάκι εσωτερικού χώρου και μεγάλων διαστάσεων.


Αναλυτικά, η ανάρτηση της μητέρας:
«Επιτρέψτε μου να καυχηθώ, για τον διευθυντή του σχολείου μας!
Καταρχήν, στο σχολείο μας, τα παιδιά αλλά κ όλη γειτονιά, ακούνε μουσική στα διαλείμματα! Χατζιδάκις, Burger Project, Μπετόβεν, κλασσικοί κ μοντέρνοι ήχοι ταξιδεύουν μέσα κ έξω από τις αίθουσες, στις διαδρόμους, στην αυλή, και στους γύρω δρόμους! 

Πριν λίγο καιρό, επιμελήθηκε, προσωπικά, την κατασκευή ενός εσωτερικού, επιδαπέδιου σκακιού, μεγάλων διαστάσεων κ, πλέον, προχωράει στη διοργάνωση του πρώτου ενδοσχολικού τουρνουά σκακιού!!!
Last but not least, ανέλαβε, προσωπικά, κ έφτιαξε μέσα στο σχολείο μας, μια μικρή πινακοθήκη! Όλες οι πόρτες, στις αίθουσες όλων των τάξεων στολίστηκαν με πίνακες Ελλήνων κ ξένων γνωστών ζωγράφων, ενώ δίνεται ταυτόχρονα και "αποστολή" στους εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν στα παιδιά αυτούς τους ζωγράφους κ τα έργα τους, με τρόπο βιωματικό!
Γαΐτης, Πικάσο, Ακριθάκης, Σταθόπουλος, Φασιανός, Ιακωβίδης, Μονέ, Ρενουάρ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Μόραλης κ Κλιμτ είναι πλέον σε κάθε τάξη, δίνοντας έναν άλλο καλλιτεχνικό αέρα, στη σχολική ζωή των παιδιών μας!
"Ένα όνειρό μας έγινε πραγματικότητα! Οι θεματικές πόρτες είναι γεγονός! Καταφέραμε να «ντύσουμε» τις 14 αίθουσες με ζωγραφικούς πίνακες διάσημων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων! Σκοπός μας ήταν να ομορφύνουμε το σχολειό μας, αλλά κυρίως να μυήσουμε τα παιδιά στο χώρο της ζωγραφικής και της τέχνης. Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα…"

Έχουμε κι άλλα! Stay tuned!
Αγαπάμε το σχολείο μας κ το φροντίζουμε σαν δεύτερο σπίτι μας!!!».

Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή.
Πηγή: ALFAVITA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.