Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

"Στους Αλουέδες της Οικονομίας" – Πέμπτη 20/2/2020, 6-8 μμ, σε Πολιτιστικές Διαδρομές και Αφιέρωμα: «Η Αποκριά στους Αλουέδες Α΄: Μπούλες και Γενίτσαροι»


Από αυτή την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, η εκπομπή "Στους Αλουέδες της Οικονομίας" είναι ξανά μαζί σας! Στις 6-8 το απόγευμα η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη και ο Μιχάλης Μπούργος θα βρίσκονται στο φιλόξενο 2510 Radio. Mε νέες «διαδρομές» και φρέσκους «χάρτες» ξεκινάμε τον Κύκλο Β.





Στην πρώτη εκπομπή της 20ης  Φλεβάρη, συντροφιά μας θα είναι το στούντιο (αλφαβητικά) ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Δημήτρης Οικονομίδης και η οικονομολόγος - δημογράφος και ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου. Θα μιλήσουμε για το έργο τους, αλλά και για την επικαιρότητα.


Επίσης, το πρώτο θεματικό αφιέρωμα θα αφορά τις Απόκριες (‘Η Αποκριά στους Αλουέδες Α’) και το έθιμο «Μπούλες και Γενίτσαροι» που είναι ταυτισμένο με την Νάουσα της Μακεδονίας. Θα μιλήσουμε με τον  Δημήτρη (Τάκη) Μπάιτση, συγγραφέα και μελετητή των εθίμων, της ιστορίας και της λαογραφίας της περιοχής της Νάουσας, τον Ζήση Πατσίκα, εκδότη της εφημερίδας Λαός Ημαθίας και κατοίκους από την περιοχή.



Ακούστε την εκπομπή ζωντανά στο 2510 Radio:



1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.