Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η Νέα Σμύρνη στις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης


Αναγνώστης του βρετανικού GUARDIAN βάζει τη Νέα Σμύρνη στο top-10 των ωραιότερων γειτονιών της Ευρώπης. Μεγαλεία Το μάθαμε στο IN2LIFE.GR.
 

Ο βρετανικός Γκάρντιαν ζήτησε από τους αναγνώστες της να προτείνουν τις καλύτερες γειτονιές πόλεων της Ευρώπης, και έφτιαξε ένα σούπερ ενδιαφέρον top-10 γειτονιών… που δεν είχες ακουστά. Εκτός από μία, δηλαδή, την οποία την ξέρεις πολύ καλά: Την αθηναϊκή Νέα Σμύρνη.
Λέει λοιπόν ο David, αναγνώστης του Γκάρντιαν, στην επίμαχη παράγραφο: «Ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και την παραλία βρίσκεται η καταπράσινη, οικογενειακή γειτονιά της Νέας Σμύρνης. Οι πολλές πλατείες της είναι χτισμένες πάνω σε μια ενδιαφέρουσα Ιστορία: Η γειτονιά πήρε το όνομά της από την άλλοτε ελληνική πόλη της Σμύρνης, απ’ όπου ήρθαν οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τη δεκαετία του 1920.

»Η απαλλαγμένη από αυτοκίνητα πλατεία της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι φαντασμαγορική, με σιντριβάνια, μαγαζιά, εστιατόρια, trendy café και μπαρ για κάθε ηλικία, μόδα και μπάτζετ. Με πληθώρα υπαίθριων εκδηλώσεων τα καλοκαίρια, είναι πραγματική ανακάλυψη, μακριά από το τουριστικό ραντάρ. Ξεμακρύνετε λίγο από την πλατεία και θα βρείτε το Άλσος Νέας Σμύρνης, μια μεγάλη πράσινη όαση με πεύκα, κυπαρίσσια και κουκουναριές, ιδανική για βόλτες. Έχει επίσης διαδρομή για τζόκινγκ, υπαίθριο γυμναστήριο και café».
Οι υπόλοιπες γειτονιές που συμπληρώνουν το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GUARDIAN είναι οι εξής: Nowa Huta στην Κρακοβία, Śródmieście στο Βρότσλαβ, Wilhelminapark στην Ουτρέχτη, Vallecas στη Μαδρίτη, Moabit στο Βερολίνο, Le Panier στη Μασσαλία, Howth στο Δουβλίνο, Döbling στη Βιέννη και Józsefváros στη Βουδαπέστη.

Πηγή: IN2LIFE.GR, με πληροφορίες από GUARDIAN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.