Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας: Ένα Σχολείο - έργο τέχνης


Έργα των Γιάννη Μόραλη, Όπυ Ζούνη, Δημήτρη Κοντού, Πιτ Μοντριάν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Έργα που ο Ταντανόζης Δημήτριος, εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας δημιούργησε μαζί με τους μαθητές του. Ο Δημήτρης Ταντανόζης είναι γνωστός στο χώρο των εικαστικών εκθέσεων και δημιουργών έργων σε εκθέσεις του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
 
Έργο που δημιούργησαν οι μαθητές με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Καλλιτεχνικών Ταντανόζη Δ., ένα αφιέρωμα στα θύματα του Χορτιάτη από τους Ναζί

Tο σχολείο λειτουργεί με 21 τμήματα και με συνολικό αριθμό 452 μαθητές. Στο ίδιο κτίριο λειτουργεί και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Βαρήκοων με 31 μαθητές.

Γιάννης Μόραλης «Η ζωγραφική δεν είναι έτοιμη, δηλαδή δεν υπάρχει στη φύση για να την πάρεις και να την αντιγράψεις. Πρέπει να δημιουργήσεις μια σύνθεση. Παίρνεις τα στοιχεία από τη φύση, τα οργανώνεις και τα ισορροπείς»
Όπυ Ζούνη «Η τέχνη είναι τόλμη, ένας διαρκής αγώνας για να ξεπερνάς τα όρια του εαυτού σου» Δημήτρης Κοντός «Αγάπησα περισσότερο τη ζωή από την τέχνη. Και δεν έχω ενοχές γι’ αυτό»
Πιτ Μοντριάν “Όλη η ζωγραφική -η ζωγραφική του παρελθόντος καθώς και η ζωγραφική του παρόντος- μας δείχνει ότι τα ουσιαστικά πλαστικά μέσα της είναι μόνον γραμμή και χρώμα”

Παιδαγωγική της ενεργούς συμμετοχής μαθητών
Μαθητές με τον δάσκαλό τους Παντελή Παπαβλασόπουλο εικαστική δημιουργική παρέμβαση σε γωνιά τοίχου, με θέμα “Ποιητική γωνιά”, αφιερωμένη σε Έλληνες γνωστούς ποιητές και στιχουργούς.
Και οι δημιουργικές εικαστικές παρεμβάσεις συνεχίζονται…

Και ένα έργο που δημιούργησαν οι μαθητές με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Καλλιτεχνικών Ταντανόζη Δημήτριο, ένα αφιέρωμα στα θύματα του Χορτιάτη από τους Ναζί, με την ονομασία «Guernica Χορτιάτης σε σαράντα λεπτά» (Φωτογραφία).
Περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή.

Πηγή: PARALLAXIMAG.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.