Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τα Κοάλα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας επέστρεψαν στη Φύση


Διάφορα ΚΟΑΛΑ που είχαν τραυματιστεί στις μεγάλες πυρκαγιές της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ το 2019 αφέθηκαν ελεύθερα πίσω στη φύση. Ανάμεσά τους και ένα κοάλα που είχε υποστεί εγκαύματα στο 90% του σώματός του



Τα μαρσιποφόρα φιλοξενούνταν όλο αυτόν τον καιρό στο μοναδικό παγκοσμίως νοσοκομείο για κοάλα, που βρίσκεται στην πόλη Port Macquarie της Νέας Νότιας Ουαλίας.  

 Ένα από τα διασημότερα της ομάδας είναι η Anwen, ένα θηλυκό κοάλα του οποίου οι φωτογραφίες έγιναν viral λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί και κάλυπταν σχεδόν το 90% του σώματός του. Ήταν η τρίτη «ασθενής» που εισήχθη στο Port Macquarie Koala Hospital τον Οκτώβριο του 2019.
 Σήμερα, ωστόσο, βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα κοάλα που εγκαταστάθηκαν ξανά στο καταφύγιο Lake Innes Nature Reserve της Νέας Νότιας Ουαλίας, που βρίσκεται περίπου 235 χιλιόμετρα βόρεια του Νιουκάστλ.
 Η Anwen είναι μια από τα 26 κοάλα που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον την τελευταία εβδομάδα. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου επιμελήθηκαν μια ομάδα από κοάλα διαφορετικών ηλικιών και φύλου προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα, κυρίως επειδή ευελπιστούν τα ζώα να αναπαραχθούν, αυξάνοντας τον πληθυσμό τους στη άγρια φύση.
Βέβαια δεν ήταν μόνο τα κοάλα που χρειάστηκε να ξεκουραστούν και να επουλώσουν τις πληγές τους. Παρόλο που η περιοχή Lake Innes υπέστη τεράστια καταστροφή από της πυρκαγιές, η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ποσότητα βροχή κατέστησε δυνατό να απελευθερωθούν τα ζώα συντομότερα από ό,τι σχεδίαζαν.
 «Παρόλο που όλοι μας αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές γεμάτες αβεβαιότητα, αυτή η υπέροχη ιστορία λειτουργεί ως υπενθύμιση της ανθεκτικότητας της καταπληκτικής χλωρίδας, πανίδας και ανθρωπότητας», σχολίασε η Φιλίπα Χάρισον, διευθύντρια Τουρισμού της Αυστραλίας.

Πηγή: LIFO,  με πληροφορίες από το CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.