Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Νάουσα: «ΑΤΛΑΣ», η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Δήμου για τη Σίτιση και τη Φροντίδα των Αδέσποτων ζώων


Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας αναλαμβάνει δράση για την φροντίδα και την σίτιση των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τους ‘Φίλους των Ζώων Νάουσας’, δημιουργώντας παράλληλα μια καινοτόμα πιλοτική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου, με την ονομασία «ΑΤΛΑΣ». Να σημειωθεί ότι ο Άτλας είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αδέσποτους σκύλους της Νάουσας!


Σύμφωνα με τον ΛΑΟ, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τοποθετούνται αυτές τις ημέρες ταΐστρες σε διάφορα σημεία του Δήμου, που θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις είκοσι (20).

Για την καλύτερη λειτουργία τους, έχει δημιουργηθεί στην πρότυπη ηλεκτρονική εφαρμογή ο ‘Χάρτης Φροντίδας των Αδέσποτων’ με τα Σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι Ταΐστρες, οι οποίες θα παρακολουθούνται από Ομάδα Φιλόζωων και Εθελοντών και με την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής, για την επάρκεια των ζωοτροφών.
Επίσης, στον «ΑΤΛΑ» παρέχονται πληροφορίες για τις βεβαιώσεις μετακίνησης των φιλόζωων και των εθελοντών για την σίτιση των αδέσποτων, ενώ υπάρχουν ενότητες για την αναδοχή αδέσποτων, για χορηγίες, ενημερώσεις από τους Φίλους Ζώων Νάουσας κ.ά.
Ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πρότυπης ηλεκτρονικής εφαρμογής τόνισε τα εξής: «Προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας πιλοτικής και καινοτόμου ηλεκτρονικής εφαρμογής για την σίτιση και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς. Η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά και δίνει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να συμπράξουν για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Δεν στεκόμαστε όμως μόνο σε αυτό. Το επόμενο διάστημα θα συμπληρωθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΤΛΑΣ» ενότητα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τους Φίλους Ζώων Νάουσας και του εθελοντές. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι να δείξουμε στην πράξη πως η φροντίδα κα η μέριμνα των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού ενός τόπου».

Πηγή: ΛΑΟΣ, Έντυπη Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.