Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Τα Κρητικά Καλιτσούνια της Μεγάλης Βδομάδας


Οι περισσότερες νοικοκυρές στην Κρήτη φτιάχνουν τα καλιτσούνια τους τη Μεγάλη Πέμπτη. Και από αυτές οι πιο πολλές έχουν συνταγές που πάνε από χέρι σε χέρι και από μαμά σε κόρη, εδώ και πολλές δεκαετίες.



Γυρίζουμε πίσω σε όμορφες αναμνήσεις τότε που όλα μύριζαν κανέλα, προζύμι και λεμοναθούς. Κι αυτή η μυρωδιά της ξεφουρνιάς ... μόλις έβγαιναν από το ξυλόφουρνο τα καλιτσούνια και τα γαλατερά! Γαλακτερά λέμε στην Κρήτη τα τσουρέκια.



Φέτος αναβιώσαμε όλη αυτή την διαδικασία όπως την μάθαμε απ’ την γιαγιά μας και την μαμά μας! Και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Κι εμείς χαρούμενοι που δεν θ’ αφήσουμε να ξεχαστούν τα έθιμα και οι όμορφες συνήθειες μας!

Καλή Ανάσταση!
Χρυσούλα Γουρνιεζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.