Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Θωμαΐδης: Έως 90.000 Φορείς «δείχνουν» τα Λύματα της Αττικής

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής και η σημαντική μείωσή του αναμένεται 10 ημέρες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

 


Εξήγησε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορωνοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στην Αττική.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι αναμένει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πτώση των δεικτών που στην αρχή θα είναι σημαντική και στη συνέχεια βασανιστικά αργή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown πέραν της 28η Φεβρουαρίου τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.

 

Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα στη δίνη του τρίτου κύματος

Tο σκληρό lockdown στην Αττική, που τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα, αποτελεί ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, θα είναι μια δύσκολη μάχη, καθώς το λεκανοπέδιο «βράζει».

Και δεν είναι η μοναδική περιοχή που προκαλεί ανησυχία. Αύξηση νέων μολύνσεων καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ειδικότερα, σε σύνολο 1.496 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 795 εντοπίστηκαν στην Αττική, 101 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα.

 

Στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • 76 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 102 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 124 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 40 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 216 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 93 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 124 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων


Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Πηγή: CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.