Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Η Νέα Υόρκη αποκτά το πρώτο αυτόματο μηχάνημα…δωρεάν Διηγημάτων

Το πρώτο αυτόματο μηχάνημα δωρεάν διηγημάτων θα αποκτήσει σε λίγες ημέρες το Μπρούκλιν και έτσι ο καθένας θα μπορεί να διαβάσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. 

 


Η Νέα Υόρκη είναι γνωστό πως διαθέτει κάθε είδους μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Από ωμά κρέατα μέχρι και τσάντες γνωστών σχεδιαστών – δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βρεις στους αυτόματες πωλητές τους. Στη μεγάλη αυτή συλλογή ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα αυτόματο μηχάνημα, το οποίο διαθέτει εντελώς δωρεάν στους πολίτες, σύντομα διηγήματα!

Επιλέγοντας από τρεις κατηγορίες – ανάλογα με τον χρόνο ανάγνωσης ή το είδος – οι επισκέπτες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center For Fiction στο Μπρούκλιν θα μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και το μηχάνημα θα τους παρέχει δωρεάν ένα τυχαίο μικρό διήγημα, σε μορφή απόδειξης.

Τις ιστορίες που περιέχονται στο μηχάνημα έχει επιμεληθεί το προσωπικό του Center For Fiction και έχουν αντληθεί από την παγκόσμια βάση δεδομένων λογοτεχνίας της Short Édition, η οποία είχε και την έμπνευση για την ιδέα του αυτόματου μηχανήματος διηγημάτων.

Το ένα κουμπί θα είναι για παιδικά διηγήματα, ενώ τα άλλα δύο θα είναι για θέματα που θα εναλλάσσονται στη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε οι αναγνώστες να έχουν πάντα μια νέα – και κάθε φορά διαφορετική – συλλογή ιστοριών, από κλασικά λαϊκά παραμύθια έως και σύγχρονες ιστορίες.

Γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα είναι σημαντικό

Σύμφωνα με τη Short Édition, η ιδέα είναι να προσφέρουν στο κοινό μια «χειροπιαστή στιγμή με μια ιστορία σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον χαρτί, με χρόνο ανάγνωσης μόλις 1 λεπτό, 3 λεπτά ή 5 λεπτά».

«Το να διαβάζει κανείς σε χαρτί, είναι πιο ζωντανό και ενθαρρύνει την ονειροπόληση. Η ανάγνωση διηγημάτων συνεισφέρει στην προώθηση της αγάπης για τα βιβλία, ενώ ταυτόχρονα προωθείται και η αγάπη για τη γνώση και τον πολιτισμό. Η Short Édition προσφέρει μια φρέσκια, πνευματική στιγμή για όλα τα επίπεδα ανάγνωσης και τις ηλικίες, με σκοπό την πρόοδο της κοινωνίας», προσθέτει η Short Édition.

Το αυτόματο μηχάνημα έχει ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, από το 2016 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Έχει μάλιστα λάβει το βραβείο Consumer Electronic Show Tech for a Better World, το 2018. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 300 αυτόματα μηχανήματα διηγημάτων σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν διανείμει πάνω από 5,6 εκατομμύρια ιστορίες!

Το Center for Fiction στο Μπρούκλιν υποδέχεται το αυτόματο μηχάνημα διηγημάτων στις 2 Οκτωβρίου και αναμένει οι πολίτες της Νέας Υόρκης να αδράξουν την ευκαιρία για μία πιο άμεση επαφή με την ανάγνωση.

Φωτογραφία: Αυτόματο μηχάνημα διηγημάτων. Photo Credits: O. Alexandre

Πηγή: MONOPOLI , TIMEOUT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.