Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πιγκουίνος ταξίδευε κάθε χρόνο 8.000 χλμ για να δει τον ψαρά που τον έσωσε!

Ένας αφοσιωμένος κι ευγνώμων πιγκουίνος που κολυμπούσε χιλιάδες χιλιόμετρα για να δει τον άνθρωπο που τον έσωσε. 

 


Ενδεικτική της σπουδαίας σύνδεσης που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε ζώα κι ανθρώπους είναι η ιστορία του πιγκουίνου Dindim ο οποίος δεν ξεχνούσε ποτέ να δείχνει την ευγνωμοσύνη του στον άνθρωπο που τον έσωσε.

Ο Joao Pereira de Souza, ένας 71χρονος ερασιτέχνης ψαράς βρήκε σε παραλία του Ρίο Ντε Τζανέιρο τον μικρό Dindim, καλυμμένο με πετρέλαιο έτοιμο να πεθάνει κι αποφάσισε να τον σώσει.

Φρόντισε και περιέθαλψε το άτυχο ζώο, το οποίο δεν ήθελε να φύγει από κοντά του.

Όταν τελικά έφυγε, ο Joao πίστευε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε. Όμως, έκανε λάθος. Ο μικρός πιγκουίνος, θέλοντας να του δείξει την ευγνωμοσύνη του, από το 2011 και για πολλά χρόνια ταξίδευε 5.000 μίλια (περίπου 8000 χλμ) για να συναντήσει τον άνθρωπο που τον έσωσε!

«Αγαπώ αυτόν τον πιγκουίνο σαν να είναι δικό μου παιδί και πιστεύω ότι και εκείνος με αγαπά» δήλωσε.

«Δεν αφήνει κανέναν να τον ακουμπήσει εκτός από εμένα, τους τσιμπά. Ξαπλώνει στα πόδια μου, με αφήνει να τον βρέχω, τον ταΐζω σαρδέλες και τον σηκώνω για αγκαλιές».

«O Dindim, προτιμά να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην παρέα του κ. Joao Pereira de Souza , κάνοντας το νησί του Ρίο ντε Τζανέιρο το σπίτι του για περίπου 8 μήνες του έτους» λέει γείτονάς του.

Πηγή: ROSA.GR

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.