Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

EUROSTAT: Η Βιομηχανία του Αθλητισμού αναπτύσσεται ραγδαία και στην Ελλάδα

Τα οφέλη του κι η ανάγκη για ένα πιο υγιές lifestyle είναι οι κύριοι λόγοι.

 


Η βιομηχανία του αθλητισμού επεκτείνεται. Όχι μόνο στο ενδιαφέρον που προκαλεί, αλλά και στις θέσεις εργασίας που δημιουργεί. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τομέα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat ως το τέλος του 2020. Παρατηρείται αύξηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το 2015. Γι’ αυτή την ανάπτυξη υπεύθυνες είναι ηΕλλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, καθώς η δραστηριότητα στη δική μας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 50% της συνολικής βελτίωσης.

Ως εργασία στη βιομηχανία του αθλητισμού λογαριάζονται τόσο τα επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση μ’ ένα άθλημα, δηλαδή ένας προπονητής ποδοσφαίρου ή ένας γυμναστής, αλλά και εκείνα που έχουν έμμεση σχέση. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι μιας βιοτεχνίας που παράγει τον αθλητικό εξοπλισμό ή ακόμη και μιας κατασκευαστικής εταιρίας που απασχολείται με την ανέγερση ενός γηπέδου.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η τάση είναι ανοδική με ποσοστό 1,6% κατά μέσο όρο το χρόνο τα τελευταία πέντε έτη. Στην Κύπρο έχει παρατηρηθεί μεγάλη άνοδος της τάξης του 13,6% στην ανάπτυξη του τομέα του αθλητισμού και στην Ελλάδα κατά 10,6%. Έπειτα, ισχυρές… δυνάμεις παραμένουν η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία που απασχολούν περί τις 600.000 εργαζομένους στο συγκεκριμένο τομέα.

Τα οφέλη του αθλητισμού κι η ανάγκη για ένα πιο υγιές lifestyle παρουσιάζονται ως οι κύριοι λόγοι πίσω από την ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα μας. Σε άλλες πιο ανεπτυγμένες οικονομίες παίζει ρόλο πως τα σπορ έχουν εξελιχθεί και σε premium τρόπο διασκέδασης και σε θεάματα αντίστοιχα των καλλιτεχνικών. Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε… φρένο στην ανάπτυξη, αλλά οι αριθμοί, τουλάχιστον για τον περασμένο χρόνο, αναφέρουν πως δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σε άλλες βιομηχανίες. Η πτώση ήταν της τάξης του 9% σε σύγκριση με το 2019, αφού παρά τις δυσκολίες στην εξάσκηση σε γυμναστήρια, οι άνθρωποι συνέχισαν να εξασκούνται αλλά στον ανοιχτό αέρα.

Πηγή: NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.