Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα καταμέτρηση: Long Covid έπαθαν 17 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη

Διπλάσιες πιθανότητες έχουν οι γυναίκες. Πολλοί εξακολουθούν να παλεύουν με εξουθενωτικά συμπτώματα. Τετραπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις το 2021.

 


Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη εμφάνισαν μακρά Covid στα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας, με πολλούς να εξακολουθούν να παλεύουν με εξουθενωτικά συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα καταμέτρηση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να εμφανίσουν παρατεταμένες επιπτώσεις, σύμφωνα με νέα μοντελοποίηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για την Ευρώπη δείχνουν ότι μία στις τρεις γυναίκες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο κινδυνεύει να αναπτύξει μακροχρόνια Covid.

Παρατεταμένα συμπτώματα -από χρόνια κόπωση και «ομίχλη του εγκεφάλου» έως δύσπνοια- υπολογίζεται ότι ταλαιπωρούν περίπου το 10% έως 20% των περιπτώσεων Covid. Μέχρι στιγμής, η πάθηση και οι αιτίες της έχουν μπερδέψει τους γιατρούς, προκαλώντας εκκλήσεις για περισσότερη έρευνα για την εξεύρεση τρόπων θεραπείας και πρόληψης.

Τα κρούσματα μακροχρόνιας Covid τετραπλασιάστηκαν το 2021 σε σύγκριση με το 2020, εκτιμά η μελέτη, με βάση τον ορισμό της πάθησης ως κρούσματα με συμπτώματα που διαρκούν τουλάχιστον τρεις μήνες.

 

Πηγή: Λία Δεληγιάννη , EURO2DAY.GR

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.