Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Βίντεο: Πτήση πάνω από την «Τοξική Βόμβα» στην όχθη του Αλφειού


Βίντεο Drone:  εκεί όπου 100.000 Δέματα Σκουπιδιών παραμένουν ξεχασμένα σε μια έκταση 50 στρεμμάτων! Από την MIXANITOUXRONOU.GR.
Λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο Ηλείας επάνω στην όχθη του ποταμού Αλφειού και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από της εκβολές του στην θάλασσα, βρίσκονται ξεχασμένα 100.000 δέματα από σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί σε μια έκταση περίπου 50 στρεμμάτων. 


Αυτή η τοξική βόμβα «στραγγίζει» τα απόβλητα της αρχικά στο υπέδαφος και στην συνέχεια στον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού Αλφειού που κυριολεκτικά εφάπτεται με αυτή την παράνομη χωματερή και όλα αυτά καταλήγουν είτε στο νερό που αντλείται για την άρδευση του κάμπου είτε στην θάλασσα.

100.000 δέματα από σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί σε μια έκταση περίπου 50 στρεμμάτων. Η φύση δίνει την δική της μεγάλη μάχη απέναντι στην ανθρώπινη κακοποίηση και αδιαφορία και 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψη των δεμάτων έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν δέντρα μέσα από τα σκουπίδια και να φυτρώνουν διάφορα φυτά σχεδόν σε όλη την έκταση τους. Η άνοδος της στάθμης του ποταμού έφτασε τα νερά στο επίπεδο που βρίσκονται τα σκουπίδια του πρώην ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) του Φλόκα, ενώ ο ίδιος ακριβώς φόβος υπήρχε και από τους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας.
Δείτε την πτήση drone του συνεργάτη μας Up Stories από το προσωπικό του κανάλι στο You Tube, πάνω από την «τοξική βόμβα» στην όχθη του ποταμού Αλφειού...


Δείτε και το σχετικό Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.