Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Φωτιά σε Ζωολογικό Κήπο στην Γερμανία από «Ιπτάμενα Φαναράκια» - Δεκάδες ζώα νεκρά!


Δεκάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά σε έναν ζωολογικό κήπο της γερμανικής πόλης Κρέφελντ περίπου μισή ώρα μετά την είσοδο του 2020 με αποτέλεσμα ο χώρος να καταστραφεί ολοσχερώς. Μας ενημέρωσε η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.
 
Κεράκια για τα ζώα που χάθηκαν στη φωτιά - Marcel Kusch/dpa via AP

Η φωτιά ξεκίνησε από τη στέγη του κλουβιού των πιθήκων και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ των 30 ζώων που πέθαναν είναι 5 ουρακοτάνγκοι, δύο γορίλες, ένας χιμπαντζής και πολλές μαϊμούδες. Τα ζώα είτε κάηκαν είτε πέθαναν από ασφυξία, λόγω του καπνού.


Τρεις γυναίκες, η μητέρα και δύο κόρες της, ηλικίας από 30 έως 60 ετών, φαίνεται να είναι υπαίτιες για την πυρκαγιά και διώκονται για εμπρησμό από αμέλεια, αδίκημα που τιμωρείται με ποινές έως και πέντε ετών φυλάκισης. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις ύποπτες είχαν ανάψει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ιπτάμενα κινέζικα φαναράκια, τα οποία έπεσαν στον ζωολογικό κήπο προκαλώντας την καταστροφή.
Στη Γερμανία, πολλοί συνηθίζουν να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά και την αλλαγή του χρόνου με πυροτεχνήματα τα μεσάνυχτα, αλλά και τα πυροτεχνήματα και τα ιπτάμενα φαναράκια, που μοιάζουν με μικρά αερόστατα απαγορεύονται.
Οι ύποπτες, οι οποίες πήγαν οικειοθελώς στην αστυνομία, υποστήριξαν ότι άφησαν στον αέρα πέντε φαναράκια, αλλά ότι δεν ήξερα ότι είναι παράνομο, ενώ δεν υπήρχε ούτε στην περιγραφή του προϊόντος ότι απαγορεύεται η χρήση τους.
Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ευχαρίστησε τις «πολυάριθμες προσφορές βοηθείας». «Βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρεια σοκ και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν και πού απαιτείται βοήθεια» συμπλήρωσε.
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πυροτεχνημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.
Ο ζωολογικός κήπος για μαϊμούδες, που είχε ανοίξει το 1975, έχει φιλοξενήσει φιλοξένησε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες και προσελκύει περίπου 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστός σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.