Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

Στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ τα Μουσικά Παραμύθια του Θάνου Μικρούτσικου


Η παρουσίαση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (10-11) και της Κυριακής (9-10).
Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Θάνος Μικρούτσικος, θα ήταν άδικο να μην μνημονευθούν και τα έργα του για παιδιά.
Πατέρας 4 παιδιών και ο ίδιος, η έμπνευση δεν του έλειψε ποτέ -ούτε, βέβαια, η απαραίτητη ευαισθησία για τη δημιουργία μελωδιών που φτάνουν πιο βαθιά από τα αυτιά.Κάποιες από αυτές θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τα παιδιά μας το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58fm ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ, με βιβλία για παιδιά», ώρα 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 9:00-10:00, σε επιμέλεια-παρουσίαση της Αναστασίας Γρηγοριάδου.


Η αυριανή «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά», λοιπόν, είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο και συγκεκριμένα στο βιβλίο και CD «Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» που δημιούργησαν μαζί, ο Θάνος Μικρούτσικος με την γυναίκα του. Σε αυτό η Μαρία Παπαγιάννη έγραψε τα παραμύθια, έγραψε τα λόγια. Ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε τα τραγούδια και τις μουσικές, αλλά μπήκε και σε ένα ρόλο, εκείνον του κάπτεν Τζίμη.
Ο Πέτρος Χριστούλιας έκανε την εικονογράφηση και τραγούδησαν ο Mίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Ηλίας Μπενέτος και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Γρηγοριάδου στην ανάρτηση-κάλεσμα για την αυριανή εκπομπή:
«Τον Μάιο του 2018 η «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά» είχε δεχτεί ένα πολύτιμο δώρο. Ένα από τα τρία παραμύθια αυτής της δουλειάς, «Το αίνιγμα του Τρουλ», το ηχογράφησαν, ειδικά για την εκπομπή ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη. Αυτό το παραμύθι όπως μοναδικά το διάβασαν/αφηγήθηκαν οι δημιουργοί του θα το ακούσουμε ξανά την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 9:00-10:00.
Μαζί θα ακούσουμε και σε επανάληψη μια μικρή συνέντευξη με την Μαρία Παπαγιάννη για την δουλειά τους αυτή. Και μαζί και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το «Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» (βιβλίο και cd – Cobalt music) καθώς και άλλα δικά του μουσικά θέματα, κείμενα, τραγούδια.»

Διαδικτυακή Ακρόαση: επιλέξτε το ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πηγή:  ALFAVITA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.