Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

«Ευχαριστούμε Κούβα»: Στα χρώματα της Κουβανικής σημαίας το ιστορικότερο κτίριο του Τορίνο


Με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και τιμητικό τρόπο αποχαιρετά το Τορίνο τη μπριγάδα των Κουβανών γιατρών Henry Reeve, που επέστρεψε στο νησί μετά από μήνες προσφοράς σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ιταλία. Χθες το βράδυ κατά της δέκα, το κτίριο Μόλε Αντονελιάνα, έμβλημα της πρωτεύουσας του Πιεμόντε, φωτίστηκε στα χρώματα της κουβανικής σημαίας, κάτω από τη λεζάντα “Ευχαριστούμε Κούβα”, ενώ δίπλα στη σημαία εμφανίστηκαν σε σχήμα καρδιάς δυο χέρια ενωμένα ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών.



Το κτίριο αυτό ξεκίνησε να χτίζεται το 1863, αρχικά ως συναγωγή και στη συνέχεια πέρασε από πολλές περιπέτειες, μέχρι που το 2000 μετατράπηκε σε Μουσείο Κινηματογράφου. Είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια της Ιταλίας και της Ευρώπης και φωτίζεται πολύ σπάνια, σε ειδικές εορταστικές περιστάσεις. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αυτός ο φωτισμός γίνεται προς τιμήν μιας ξένης χώρας.

Στο μεταξύ, για τα μέλη της μπριγάδας που επέστρεψαν, 20 γιατροί και 18 νοσηλευτές, ξεκίνησε από χθες η περίοδος της καραντίνας, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσά τους και κίνδυνος μετάδοσης στο νησί, όπου τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες τείνουν προς το μηδέν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη εγχώρια μετάδοση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κουβανικού υπουργείου υγείας, τα μέλη της μπριγάδας στο Τορίνο πραγματοποίησαν 5100 ιατρικές παρεμβάσεις, 29.000 νοσηλευτικές υπηρεσίες και θεράπευσαν πάνω από 170 ασθενείς με μία μόλις απώλεια.
Η τεράστια προσφορά των Κουβανών γιατρών, κατά της πανδημίας και άλλων ασθενειών συνεχίζεται αμείωτη με 39 αποστολές σε 33 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.