Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Eρασίνειο. Το ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο – φάντασμα - Το αίτημα να μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής (drone)

Θα ήταν η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στο χώρο της υγείας. Με συνολικό εμβαδόν 55.000 τ.μ. και δυναμικότητα 210 κλινών, το Ερασίνειο Νοσοκομείο που έμελλε να ανεγερθεί στην περιοχή της Βάρης, θα αποτελούσε το πρώτο ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας.

 


Ωστόσο, η επένδυση ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, φαλίρισε και το νοσοκομείο βγήκε στο σφυρί. Οι πρώτες εργασίες είχαν ξεκινήσει, αλλά λόγω χρηματοδοτικών προβλημάτων παρέμεινε ημιτελές.

Όπως αποδείχτηκε τα ισχυρά ονόματα εταιρειών και επιχειρηματιών, που αποτελούσαν τους βασικούς μετόχους του νοσοκομείου, όπως ο όμιλος Ρέστη, η οικογένεια Λοϊσίου, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η Αttica Ventures, δεν κατάφεραν να σταματήσουν την οικονομική αποτυχία.

 

Σε πλειστηριασμό

Τα τελευταία χρόνια, η Eurobank, ως επισπεύδουσα, έχει επιδιώξει να εκπλειστηριάσει το ακίνητο. Ωστόσο κάθε προσπάθεια έχει πέσει στο κενό, αφού η διαδικασία άλλοτε κηρύσσεται άγονη και άλλοτε αναστέλλεται.

Η εκποίηση του κτηρίου, που βρίσκεται σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο 50,8 στρεμμάτων στο Κορωπί, αναμένεται σε επόμενο πλειστηριασμό.

Στο σφυρί δεν βγαίνει μόνο το ακίνητο, αλλά και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός (π.χ. μετασχηματιστές, ανελκυστήρες, λέβητες κτλ) που ήδη είχε τοποθετηθεί. Η τιμή εκκίνησης ύψους 25,7 εκατ. ευρώ, συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό προσημειώσεων υπέρ των τραπεζών και απαιτείται η καταβολή εγγύησης 7,7 εκατ. ευρώ.

Αν και σε αρκετές περιπτώσεις το Ερασίνειο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των όμορων Δήμων για την μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, οι όποιες απόπειρες δεν τελεσφόρησαν.

Άλλωστε η Ανατολική Αττική παρότι είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν διαθέτει αντίστοιχη, μεγάλου βεληνεκούς μονάδα περίθαλψης.

Σε κάθε περίπτωση, το όποιο εγχείρημα αξιοποίησης του κτιρίου δεν φαίνεται πως θα μπορεί να παρακάμψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Εκτός κι αν εμφανιζόταν από μηχανής θεός που θα διαπραγματευόταν με την επισπεύδουσα τράπεζα την αποπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου, αρχικού ύψους 33,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την ανακατασκευή του ακινήτου, ώστε αυτό να φιλοξενήσει τις προβλεπόμενες χρήσεις.

 

Πηγή: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ DRONE του Chris P – LifeAfterGravity από το Ερασίνειο Νοσοκομείο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.