Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Βαλεντίνος είναι ο άγιος της Καθολικής εκκλησίας και η ιστορία του σώζεται μέχρι σήμερα, αν και κάποια μέρη της θεωρούνται περισσότερα θρυλική παράδοση παρά ιστορικά γεγονότα. 

 


Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο.

Ο ξενόφερτος Άγιος άρχισε όμως να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με πρωτοβουλία των… ανθοπωλών.

Αυτό που γιορτάζεται σήμερα είναι ο έρωτας Ο Έρωτας (Έρως) στην Ελληνική μυθολογία ήταν θεός. Ήταν ο καρπός της θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης και του θεού του πολέμου Άρη.

Αν και ο εξοπλισμός του είναι παλιάς τεχνολογίας (τόξο, βέλη), είναι παρ' όλα αυτά αρκετά αποτελεσματικός και καταφέρνει με τις επιθέσεις του να διασπάσει κάθε αμυντικό σύστημα.

Ο έρωτας πάντα αποτελούσε καταλυτικό στοιχείο στις ζωές των ανθρώπων. Πολλοί τον εξύμνησαν, πολλοί τον αγάπησαν για όλη τους τη ζωή, άλλοι πάλι τον μίσησαν μέχρι θανάτου. Καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από αυτόν και τον έκανα ποιήματα γεμάτα πόθο, μουσική γεμάτη πόνο και εικόνα ικανή να σου μεταφέρει όσα μηνύματα ζητά ο ίδιος, αλλά και όσα ενδόμυχα κρύβεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.