Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Μια ιστορία (φτερωτής) αγάπης στην Καστοριά

Μια ιστορία (φτερωτής) αγάπης στην Καστοριά.

 


Αυτός από την Κρήτη, αυτή από την Εύβοια.

Αφού πέρασαν για λίγο από την Αθήνα, ταξίδεψαν οδικώς με λίγους μήνες διαφορά για την Καστοριά, όπου έγιναν πλέον επίσημα δημότες της ωραίας πόλης του Βορρά.

Μιας και δεν έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ήδη υπάρχοντα κυκνο-πληθυσμό της λίμνης, ήρθαν κοντά ο ένας στον άλλον και απομονώθηκαν αρκετά μακριά τους, δημιουργώντας τον δικό τους χώρο. Και όπως κάνουν όλοι οι κύκνοι (που επιλέγουν το ταίρι τους εφ' όρου ζωής) περνούσαν μαζί κάθε λεπτό της ημέρα.

 


Πριν λίγες ημέρες, το θηλυκό του ζευγαριού δέχθηκε επίθεση από κάποια ομάδα σκυλιών και δυστυχώς τραυματίστηκε, αλλά κάποιοι πρωινοί περιπατητές της λίμνης τη διέσωσαν και ειδοποίησαν την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Η εικόνα ήταν απερίγραπτη: ο θηλυκός Κύκνος καθόταν κάτω ανήμπορος και ο αρσενικός έκανε κύκλους γύρω της με ανοιχτές τις φτερούγες του, διώχνοντας τα σκυλιά . Κάτω από το επιθετικό βλέμμα του αρσενικού, το μέλος της Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς (ΕΠΠΚ) Νίκος Παναγιωτόπουλος την πήρε προσεκτικά στην αγκαλιά του και περπάτησε μέχρι τον Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Εταιρίας που ήταν σε κοντινή απόσταση. Ο αρσενικός τον ακολουθούσε κατά πόδας, μπήκε μαζί του στον Σταθμό και τον ακολούθησε στον χώρο περίθαλψης, όπου παρέμεινε υπομονετικός, βγάζοντας μικρές κραυγές, μέχρι να περιποιηθούν τα μέλη της Εταιρίας τα τραύματα της συντρόφου του.

Αφού πήγαν όλα καλά και η ασθενής μεταφέρθηκε στον χώρο ανάρρωσης, πήγε κι αυτός μαζί της και κάθισε δίπλα της.

Δεν έχει φύγει στιγμή από κοντά της.

Σύντομα, το ζευγαράκι θα επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του στη λίμνη, όπου ελπίζουμε να μην έχει άλλες περιπέτειες...

Φωτογραφία: Νίκος Παναγιωτόπουλος / Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

Πηγή: Elliniki Ornithologiki Etaireia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.