Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΡΙΟ: Πέμπτη, 12/10/2017, η παρουσίαση του βιβλίου «Ευρωζώνη, Εθνικό Νόμισμα και Λαϊκή Κυριαρχία» στο ΜΑΧΩΜΕ



Αύριο, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο «Ευρωζώνη, Εθνικό Νόμισμα και Λαϊκή Κυριαρχία» που είναι συνέκδοση του ΜΑΧΩΜΕ (Μαρξιστικός Χώρος Μελετών) και του GUE (Ευρω-ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο).


Στο βιβλίο αυτό συμμετέχω με το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός στη Βιομηχανία: Προτεραιότητα, Αναγκαιότητα και νέα Δεδομένα της Ανασυγκρότησης», που βρίσκεται στις σελίδες 294-312 του βιβλίου.


Το βιβλίο περιέχει όσα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, που συνδιοργάνωσαν ΜΑΧΩΜΕ και GUE 15-17 Ιανουαρίου 2016. Στο συνέδριο συμμετείχαν έλληνες και ξένοι επιστήμονες και πολιτικά πρόσωπα.
Οι τόχοι του συνεδρίου ήταν:
(α) η επιστημονική διερεύνηση των κυριότερων ζητημάτων της μετάβασης στο Εθνικό Νόμισμα,
(β) η αποδόμηση των παγιδευτικών ερωτημάτων και «ψευτο-διλημμάτων»,
(γ) η ανάδειξη των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για τη μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα και την εξασφάλιση φιλολαϊκής – προοδευτικής εξόδου της χώρας από την κρίση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο του ΜΑΧΩΜΕ, Αγ. Κωνσταντίνου και Γερανίου 47, στην Ομόνοια. Θα μιλήσουν οι Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη (πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Σεραφείμ Σεφαρειάδης (αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, Γιάννης Τόλιος (διδάκτωρ Οικονομικών, Συντονιστής ΜΑΧΩΜΕ), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Λεωνίδας Βατικιώτης (Δημοσιογράφος, Διδάκτωρ Οικονομικών).

Ελπίζω να συναντηθούμε και να τα πούμε και από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.