Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Το Πρόγραμμα: “Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020”



Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Πρόγραμμα “Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020” (Europe for Citizens 2014-2020), το οποίο προβλέπει Επιδοτήσεις Λειτουργίας και Διαρθρωτική Υποστήριξη στην προοπτική της Κοινωνίας των Πολιτών.


Η τρέχουσα, ενεργή πρόσκληση έχει ως Ειδικούς Στόχους τη διαρθρωτική υποστήριξη Ευρωπαϊκών δεξαμενών σκέψης και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Συγκεκριμένα, αρχικά ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μνήμη, την κοινή ιστορία, τις κοινές αξίες και τον σκοπό της Ένωσης, ήτοι να προάγει την ειρήνη, τις αξίες της και την ευημερία των λαών της, μέσα από την ανάπτυξη ζωηρού διαλόγου, προβληματισμού και δικτύων (Σκέλος 1).
Παράλληλα, επιδιώκει στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα κοινά σε επίπεδο Ένωσης, μέσα από την ενίσχυση της κατανόησης των πολιτών όσον αφορά τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής της Ένωσης και την προώθηση ευκαιριών για κοινωνική και διαπολιτισμική δέσμευση και εθελοντισμό σε επίπεδο Ένωσης (Σκέλος 2).
Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για τη συγχρηματοδότηση των ειδικών ετήσιων επιχορηγήσεων λειτουργίας που πρόκειται να συναφθούν για το 2018 εκτιμάται στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, 1,2 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται για το Σκέλος 1 και 5,6 εκατομμύρια ευρώ για το Σκέλος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.