Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Την Παρασκευή – 20/10/2017: YDS Hackathon - Digiwhist Workshop in Athens: ένα ολοήμερο Hackathon κι ένα Εργαστήριο στην Αθήνα



 Μεθαύριο, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα το YDS Hackathon - Digiwhist Workshop, μια εκδήλωση που περιλαμβάνει ένα ολοήμερο hackathon κι ένα εργαστήριο και απευθύνεται σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα, δημοσιογράφους, προγραμματιστές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.



Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Έργο YOURDATASTORIES σε συνεργασία με το Έργο DIGIWHIST και τον ΚΟΜΒΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – INNOVATHENS.
Τα δύο Έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος ICT - ENABLED OPEN GOVERNMENt της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο έχει ως στόχο την αύξηση της σχεδίασης εξατομικευμένων δημόσιων υπηρεσιών και την ενίσχυση της διαφάνειας.


Η αποστολή του YOURDATASTORIES είναι να καταστήσει τα δεδομένα πιο προσιτά προς όλους και να βοηθήσει τους χρήστες να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, βρίσκοντας, αναλύοντας και οπτικοποιώντας ανοικτά δεδομένα. Ο κύριος στόχος του DIGIWHIST είναι η συστηματική συλλογή, δομή, ανάλυση και ευρεία διάδοση πληροφοριών σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις σε όλη την ΕΕ και σε ορισμένες γειτονικές χώρες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα εργαλεία και οι πλατφόρμες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των Έργων:
·         YourDataStories Hackathon, σκοπός του Hackathon είναι η δημιουργία νέων υπηρεσιών και εφαρμογών οι οποίες θα αναρτηθούν στο MARKETPLACE του YourDataStories.
·         Εργαστήριο Digiwhist, θα παρουσιαστεί μεγάλος όγκος δεδομένων δημοσίων συμβάσεων τα οποία διατίθενται από την πλατφόρμα OPENTENDER.EU και στόχος είναι να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν τα δεδομένα αυτά να ενισχύσουν τη διαφάνεια στο Δημόσιο Τομέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Innovathens στο Γκάζι, Πειραιώς 100, κοντά στο μετρό Κεραμεικός. Θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και θα διαρκέσει έως και τις 8 το βράδυ.
Δείτε ΕΔΩ το Αναλυτικό Πρόγραμμα.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.