Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έρευνα: Φτωχοί οι τέσσερις στους δέκα Έλληνες



Ποσοτικοποίηση της φτώχειας, συνήθως προς «θετικότερες» της πραγματικότητας εκτιμήσεις: το 40% των Ελλήνων είναι «φτωχοί». Άρθρο της Εφημερίδας ‘Δημοκρατία’, στο φύλλο της 1ης Φεβρουαρίου 2018 και τη σελίδα 12. Τίτλος του: ‘Έρευνα-σοκ: Τέσσερις στους Δέκα Έλληνες στο όριο της φτώχειας’.

 
Το 5% των κατοίκων της Ελλάδας της κρίσης και των Μνημονίων δεν τα βγάζει πέρα, ενώ τέσσερις στους δέκα μόλις και μετά βίας αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο όλα όσα περνούν οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης και της ύφεσης.

Η έρευνα που αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων για τον Ιανουάριο του 2018 δείχνει επίσης πως οι μισοί Ελληνες, συγκεκριμένα το 44,5%, τα βγάζουν πέρα, αλλά δεν μένουν χρήματα στην άκρη. Το ποσοστό σημειώνει άνοδο επτά μονάδων σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ αυξάνεται κατά 4,5% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν (Ιανουάριος 2017, 40%).
Τέλος, μόλις ένας στους δέκα απαντά πως είναι άνετα οικονομικά. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται άνοδος 2,5 μονάδων σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και τεσσάρων μονάδων σε σχέση με δώδεκα μήνες πριν.
Σημειώνεται πως την έρευνα πραγματοποίησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ιδρύματος της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.