Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

‘Ένα Πάρκο για Όλους’: Ελληνικό - Το Eurogroup εκβιάζει …



Δεν θα λάβουμε τη δόση από το Eurogroup, αν δεν ξεκινήσουμε μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών και αν δεν κάνουμε δώρο τους χώρους του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, πέρα από τα κανονιστικά πλαίσια και τη νομοθεσία μίας κυρίαρχης χώρας. Αυτό τουλάχιστον μαθαίνουμε από το σύνολο των ΜΜΕ, τα οποία σε απόλυτη συμφωνία, φαίνεται σιγά-σιγά να διαμορφώνουν ένα οργουελικό σκηνικό. Και έτσι μπορεί να είναι. Είσαι άτακτο παιδί, σε έναν οίκο που είναι κυρίαρχη η ενδοοικογενειακή βία; Ε, τότε δεν έχει χαρτζιλίκι!



Ακολουθεί η ανακοίνωση – ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Πρωτοβουλία ‘Ένα Πάρκο για Όλους στο Ελληνικό’:


Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Eurogroup και αποφάσισε να μην εκταμιευτεί η επόμενη «δόση» του δανείου προς την χώρα μας, αν δεν εκπληρωθούν και τα δυο τελευταία «προαπαιτούμενα», που αφορούν την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  για τα σπίτια των οφειλετών δανειληπτών και την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. “Είμαστε βέβαιοι ότι και τα δύο προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν εγκαίρως, πριν το επόμενο Eurogroup  που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου», δηλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών κ. Μοσκοβισί.
Πως όμως «είναι βέβαιοι» οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» και δανειστές μας ότι όλα θα «τακτοποιηθούν» τόσο σύντομα, εφ’όσον αναγνωρίζουν  ότι, όσον αφορά το Ελληνικό, η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δεν εξαρτάται από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά από την Ελληνική Δικααιοσύνη και συγκεκριμένα  από το Συμβούλιο της Επικρατείας  στο οποίο έχουν ήδη προσφύγει κοινωνικοί φορείς και εκατοντάδες πολίτες;
Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» και δανειστές μας θεωρούν ότι, όσον αφορά το Ελληνικό, δεν ισχύει η «αρχή της διάκρισης των εξουσιών» και ότι οι δικαστές θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν άμεσα με τις αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup.
 Πρόκειται προφανώς περί ενός στυγνού εκβιασμού. Η τήρηση της ισχύουσας νομιμότητας και των απαιτούμενων διαδικασιών απόδοσης δικαιοσύνης, φαίνεται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να παρακαμφθούν, προκειμένου να εισπράξουμε την επόμενη «δόση» του δανείου που μας έχουν υποσχεθεί…
 Αξίζει να γνωρίζουμε ότι, από τα 5,7 δις ευρώ που  πρόκειται να μας δώσουν, τα 3,3 δις θα πάνε για εξώφληση προηγούμενων δανείων της χώρας, 1,9 δις θα πάνε για ταμειακό απόθεμα και μόνο 0,5 δις για πληρωμή ληξιπροθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες….

Επίλογος
* Όπως είναι γνωστό, το Ελληνικό πρόκειται να ξεπουληθεί για 915 εκατομμύρια ευρώ (!), τα οποία πρόκειται να καταβληθούν από τους «επενδυτές» σε  15 χρόνια, και τα οποία προβλέπεται να πάνε για την εξόφληση του δημόσιου χρέους το οποίο σήμερα ξεπερνά τα 300 δις.ευρώ…
* Όπως είναι γνωστό, στο Ελληνικό, προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας πόλης 27.000 κατοίκων με 3.000.00 τετρ.μέτρα τσιμέντου, για να κατασκευαστούν, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καζινο, κτίρια γραφείων, πολυτελείς κατοικίες ύψους 50 μέτρων, ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων και κάπου ανάμεσα, στον ακάλυπτο χώρο, ένα «πάρκο» στο οποίο περιλαμβάνονται εκτεταμένες αθλητικές  και πολιτιστικές κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά  και ασύμβατες χρήσεις.
 *Όπως είναι γνωστό, το 70 %  της έκτασης  των 6200 στρ στο Ελληνικό και την παραλία του Αγ. Κοσμά προβλέπεται να παραχωρηθεί για 99 χρονια στον Όμιλο Λάτση, σε Άραβες και Κινέζους «επενδυτές», Το υπόλοιπο 30% προβλέπεται να ανήκει για πάντα στους ίδιους «επενδυτές».

Μηπως πρέπει να μας προβληματίσει αν η επένδυση στο Ελληνικό είναι συμβατή με τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον; Μήπως πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το «δημόσιο συμφέρον» δεν ταυτίζεται με το ξεπούλημα του Ελληνικού;

Με την Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό» μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση parkogiaolous2@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.