Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση Εργαζομένων με Δεξιότητες Ανοιχτού κώδικα από τις Επιχειρήσεις


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο LINUX.COM στα αγγλικά και αναδημοσιεύτηκε μεταφρασμένο στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΛΛΑΚ, με τον τίτλο ‘Σε κατακόρυφη αύξηση η ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες Ανοιχτού κώδικα από τις επιχειρήσεις’.



Η τεχνογνωσία σε Linux είναι και πάλι στην κορυφή ως η πιο περιζήτητη δεξιότητα ανοιχτού κώδικα, λέει η τελευταία ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ OPEN SOURCE JOBS από το Dice και το Linux Foundation. Η έβδομη ετήσια έκθεση παρουσιάζει μια ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για δεξιότητες ανοιχτού κώδικα, ιδίως σε τομείς τεχνολογίας cloud.

Μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:


-         Το Linux είναι στη κορυφή της λίστα ως η πιο εξειδικευμένη δεξιοτεχνία ανοιχτού κώδικα, καθιστώντας το υποχρεωτικό για τις περισσότερες entry-level δουλειές ανοιχτού κώδικα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών του cloud και των containers, καθώς και στις πρακτικές DevOps, όπου όλες βασίζονται συνήθως στο Linux.
-         Η τεχνολογία των Container αυξάνεται ραγδαία σε δημοτικότητα και σπουδαιότητα, ενώ το 57% των εργοδοτών αναζητούν αυτές τις δεξιότητες
-         Η πρόσληψη ταλέντων ανοικτού κώδικα αποτελεί προτεραιότητα για το 83% των εργοδοτών, από το 76% του 2017.
-         Οι εργοδότες επιλέγουν όλο και περισσότερο να εκπαιδεύσουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους τους σε νέες τεχνολογίες ανοικτού κώδικα και να τους βοηθούν να αποκτήσουν πιστοποιήσεις.
-         Πολλοί οργανισμοί εμπλέκονται με το open source με σκοπό να προσελκύσουν προγραμματιστές.


Χτίζοντας μια Καριέρα

Όσον αφορά την αναζήτηση θέσεων εργασίας και την πρόσληψη, η έκθεση δείχνει μεγάλη ζήτηση για δεξιότητες ανοιχτού κώδικα και ένα ισχυρό όφελος από την εμπειρία σε ανοικτό κώδικα.

-         Το 87% των επαγγελματιών ανοιχτού κώδικα λένε ότι η γνώση ανοικτού κώδικα έχει βοηθήσει τη σταδιοδρομία τους.
-         Το 87% των εργοδοτών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσληψη ταλέντων ανοιχτού κώδικα.

Οι εργοδότες δηλώνουν ότι επιδιώκουν να προσλάβουν ειδικά στους ακόλουθους τομείς:


Ποικιλία

Η φετινή έρευνα περιελάμβανε προαιρετικές ερωτήσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες των εταιρειών για την αύξηση της διαφορετικότητας στις προσλήψεις ανοιχτού κώδικα, η οποία έχει γίνει ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία της τεχνολογίας. Οι απαντήσεις έδειξαν σημαντική διαφορά μεταξύ των απόψεων των εργοδοτών και των επαγγελματιών ανοικτού κώδικα – με μόνο το 52% των εργαζομένων να βλέπουν τις προσπάθειες διαφορετικότητας ως αποτελεσματικές σε σύγκριση με το 70% των εργοδοτών.

Συνολικά, η ΈΚΘΕΣΗ OPEN SOURCE JOBS ΤΟΥ 2018 υποδεικνύει μια αύξηση της ζήτησης για δεξιότητες ανοιχτού κώδικα, η οποία οφείλεται εν μέρει στην ανάπτυξη τεχνολογιών που βασίζονται σε cloud. Αυτή η αγορά παρέχει πληθώρα ευκαιριών για επαγγελματίες με δεξιότητες ανοικτού κώδικα , καθώς οι εταιρείες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την αξία του ανοικτού κώδικα.

Η Έρευνα και Έκθεση Open Source Jobs του 2018, που χρηματοδοτείται από το Dice και το Linux Foundation, παρέχει μια επισκόπηση των τελευταίων τάσεων για τις καριέρες στον ανοικτό κώδικα.


Κατεβάστε ολόκληρη την έκθεση Open Source Jobs από ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.