Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

VIDEO: η Αποτύπωση ενός αιώνα υπερθέρμανσης του Πλανήτη


Σε ένα VIDEO 35 δευτερολέπτων παρουσιάζονται παραστατικότατα οι ρυθμοί της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσα στον τελευταίο αιώνα. Αρκετά αποκαλυπτικό, μας εξηγεί τους λόγους που «καιγόμαστε» και «πνιγόμαστε» στις σημερινές πόλεις και στην καθημερινότητα που φτιάξαμε και –μάλλον- μόνο ασφαλής δεν είναι …




Πηγή του βίντεο η SCIENTIFICAMERICAN.COM και το μεταφέρω από τη σχετική δημοσίευση του INFO-WAR.GR

Στο βίντεο, οι γραμμές δείχνουν τη μέση ετήσια θερμοκρασία της κάθε χώρας, ενώ οι χώρες είναι ομαδοποιημένες ανά ηπείρους.


Από τις γραμμές φαίνεται ότι σε περισσότερες από 100 χώρες οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν συνεχώς μέσα στο χρόνο, καθώς αυξάνονται μαζί τους και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Και παρά τις αυξομειώσεις της μέσης θερμοκρασίας που παρατηρούνται από χρονιά σε χρονιά σε κάθε χώρα, φαίνεται ότι συνολικά η θερμοκρασία του πλανήτη είναι όλο και υψηλότερη.

Τα ψυχρότερα από το συνηθισμένο έτη είναι όλο και πιο σπάνια και μέχρι τη δεκαετία του 1990 έχουν σταματήσει να υπάρχουν. Αντίθετα τα τελευταία 3 με 4 χρόνια είναι τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Και φτάνοντας στην εποχή μας, τα υπόλοιπα χρώματα, που δείχνουν τις «λοιπές θερμοκρασίες»  υποχωρούν και «εξαφανίζονται», για να «κοκκινίσει» τελικά η εικόνα, με την επικράτηση μόνο των θερμότερων θερμοκρασιών, σε όλο τον πλανήτη.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.