Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Έτσι εντοπίζεις τις ‘Ψευδείς Ειδήσεις’, Άρη !


Αφορμή το χθεσινό περιστατικό των ‘ψευδών ειδήσεων’ (‘fake news’) που διέδωσε ο «λαμπρός αστέρας» της δημοσιογραφίας Άρης Πρωτοσάλτε, επικαλούμενος ψεύτικο προφίλ της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, σύμφωνα με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, «πέθαναν» τον διεθνούς φήμης κορυφαίο έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Στη συνέχεια, αντί να ζητήσει συγνώμη για την παραπληροφόρηση, απαίτησε την παραίτηση της υπουργού –για όσα αποδεδειγμένα δεν έκανε- και συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερη απρέπεια προς όλους τους άλλους …

Για να μην την ξαναπατήσεις λοιπόν Άρη, ρίξε μία ματιά στη φωτογραφία που ακολουθεί, με τις βασικές συμβουλές για να εντοπίζεις τις ‘ψευδές ειδήσεις’, από δω και πέρα:




Έτσι είναι, Άρη. Μπορεί και μία φωτογραφία να σε βοηθήσει και να αποφεύγεις τις κακοτοπιές.


Ευτυχώς ο Κώστας Γαβράς είναι ζωντανός 100% και παραμένει κοντά μας. Αυτό που κηδέψαμε χτες ήταν η σοβαρή και έγκριτη ενημέρωση και η πληροφόρηση με σεβασμό προς το κοινό που απευθύνεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ο λογαριασμός φέρει πλέον το όνομα του πραγματικού κατόχου του, του «σεσημασμένου» Τομάσο Ντεμπενεντέτι, ο οποίος επιδίδεται συστηματικά στη δημιουργία fake news, χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνικές, όπως τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών, κ.α.
Αλλά αυτό δεν το κάνει για πλάκα, εδώ και χρόνια, ο συγκεκριμένος χάκερ: θέλει να αποδεικνύει πόσο αναξιόπιστα είναι μερικές φορές τα κοινωνικά δίκτυα, και το βασικό, πώς οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Διαβάστε το σχετικό άρθρο, στην GUARDIAN.

Γι αυτό και τελικά ανέβασε από το ίδιο προφίλ την ταυτότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.