Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Μια Τραγωδία στα χρώματα της Benetton


Ραγδαία μείωση των επενδύσεων στα έργα υποδομών μετά την Ιδιωτικοποίηση των Εθνικών Δικτύων, καταγγέλλει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Robin Monotti Graziadei. Μας ενημερώνει σχετικά το INFO-WAR.


Γράφημα: απεικονίζονται οι μειώσεις στις επενδύσεις από το 2007 και μετά

Τα εθνικά δίκτυα της Ιταλίας ιδιωτικοποιήθηκαν το 1999, την ίδια χρονιά που η χώρα μπήκε και στην Ευρωζώνη σημειώνει ο Graziadeiκα συμπληρώνει ότι το 2007 πέρασαν στην ιδιοκτησία της Atlantia, το 30% της οποίας ανήκει στην Benetton Group. Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες βρίσκονται επίσης και η HSBC και η BlackRock.


Ο Ιταλός ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ROBIN MONOTTI GRAZIADEI ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ότι οι επενδύσεις στα έργα υποδομών των ιταλικών εθνικών δικτύων μειώθηκαν ραγδαία από τότε που η διαχείρισή τους πέρασε σε χέρια ιδιωτών.

Στο Γράφημα της Φωτογραφίας φαίνονται οι μειώσεις στις επενδύσεις από το 2007 και μετά.

Μία μέρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, οι μετοχές της εταιρείας Atlantia σημείωσαν πτώση κατά 35%. Η εταιρεία ζητά αποζημιώσεις, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει. Μάλιστα η κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρεία και ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου.

Δείτε το μίνι ντοκιμαντέρ του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.