Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κρήτη, μέσα στο Φαράγγι Σαμαριάς: Τραγικές εικόνες με Σκελετωμένα Μουλάρια – Ψάχνουν αυτόν που τα εγκατέλειψε


Τραγικές εικόνες με μουλάρια σκελετωμένα και σε κατάσταση εξαθλίωσης, τα οποία βρίσκονται μέσα στο κλειστό φαράγγι της Σαμαριάς έφερε στο φως αυτές τις μέρες ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ “Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ” , ο οποίος και κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να σωθούν.


Όπως καταγγέλλουν οι εθελοντές του Συλλόγου, ένας ορειβάτης ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους ενημερώνοντάς τους ότι μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς παραμένουν εγκλωβισμένα δύο μουλάρια εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής.

Το ένα ζώο μάλιστα είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και είναι δύσκολο να βρει να φάει.
Αρμόδιος φορέας για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων. Από ό,τι γνωρίζει ο Σύλλογος ο Δρυμός παραμένει κλειστός το χειμώνα και τα ζώα μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.
Αυτό που πραγματικά είναι να ρωτήσει κανείς είναι για ποιο λόγο τα δύο ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο, σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες»;

“Η Προστασία των Ζώων” έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κύριο Ρουτζάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Επίσης αναφέρει ότι επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό, απειλείται σοβαρά η ζωή των ζώων. Και για αυτό αιτήθηκε τις νόμιμες ενέργειες για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, την εξέτασή τους από κτηνίατρο αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελούν παθητική κακοποίηση. Πόσο μάλλον όταν απειλείται η ζωή τους.

Η φωτογραφία και περισσότερες φωτογραφίες, για την εγκληματική αυτή πράξη: στην Πηγή.

Πηγή: PETPET.NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.