Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Σήμερα 7 Μαΐου το '' Φεγγάρι των Λουλουδιών''


Tο φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως απόψε Πέμπτη 7 Μαΐου, όταν θα συμβεί η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Το Φεγγάρι των Λουλουδιών όπως αλλιώς ονομάζεται, συμβολίζει την εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια και το μήνα Μάιο. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η Σελήνη θα πλησιάσει ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ για το φαινόμενο, ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας είπε ότι οι ονομασίες των φεγγαριών προέρχονται από τις ΗΠΑ γιατί οι ιθαγενείς χρησιμοποιούσαν το σεληνιακό ημερολόγιο. Το Φεγγάρι του Μαΐου ονομαζόταν το Φεγγάρι των Λουλουδιών.
«Το βράδυ όταν σκοτεινιάσει, θα απολαύσουμε ένα όμορφο Φεγγάρι και είναι μια καλή ευκαιρία να απολαύσουμε και τον πλανήτη Αφροδίτη που κοσμεί τον ουρανό μετά τη δύση του Ηλίου, το γνωστό Αποσπερίτη. Το Φεγγάρι θα είναι πολύ φωτεινό, μια υπερπανσέληνος η οποία αξίζει να την απολαύσουμε», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.