Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Μάσκες στα Σχολεία … σε τάξεις 25 Μαθητών …

Η σχολική χρονιά 2020-21 ξεκινά με μάσκες για όλους, σε όλες τις τάξεις, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. Οι επιλογές του Υπουργείου αμφισβητούνται από πολλούς, ως προς την λειτουργικότητα και την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα. Είναι δυνατό να εφαρμοστεί το μέτρο από παιδιά; Είναι αποτελεσματικό σε τάξεις – κλειστά δωμάτια 25 μαθητών; …

 

 

Και ένας καταιγισμός ειδήσεων και πληροφορίας, που αλλάζει συνεχώς προτεραιότητες, κατευθύνσεις, στοχεύσεις, αναφορές. Χτες αλλιώς, σήμερα έτσι … Μύλος οι σκέψεις στο κεφάλι όλων μας!

«Στις τάξεις των 25 μαθητών η μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα», επισημαίνει σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του Αnt1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, Αθηνά Λινού.

Και συνεχίζει: «Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό είναι συλλογικά όλα τα μέτρα. Όχι μόνο η μάσκα».

«Είναι τεράστιος συγχρωτισμός και η μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα βοηθήσει αλλά δεν θα το λύσει πλήρως. Γι αυτό είχα προτείνει επανειλημμένα κάθε δήμος κάθε σχολείο να ψάξει μέσα στο ίδιο το σχολείο αν υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται ως αίθουσες ώστε να σπάσουν τα πολύ μεγάλα τμήματα».

Διαβάστε περισσότερα στο TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.