Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Σταγιάτες: Ράμπα ΑμεΑ για την Πρόσβαση όλων στην Πλατεία έφτιαξαν οι Κάτοικοι

Οι κάτοικοι των Σταγιατών «φορούν τα γυαλιά» στη δημοτική αρχή, η οποία όμως κρατά κλειστά τα δημόσια κτίρια του χωριού του Πηλίου, με απόφαση του Μπέου

Στην εγκατάσταση ειδικής ράμπας προκειμένου τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην πλατεία του χωριού προχώρησαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, σε μία κίνηση που σπανίζει για τα δεδομένα των μικρών επαρχιακών χωριών.

 

 

Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού του Πηλίου «φορούν τα γυαλιά» στη δημοτική αρχή, έργο της οποίας είναι αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις, και περνούν το μήνυμα ότι η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση του κοινωνικού συνόλου.

Σε σχετική ανάρτηση της σελίδας «Σταγιάτες - Ελεύθερα Νερά» στο Facebook αναφέρεται:

«Η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων μας. Παρόλο που τα δημόσια κτήρια είναι σφραγισμένα από την φασιστική δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των Σταγιατών ανοίγουμε "νέα μονοπάτια" για πλήρη πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν και επισκέπτονται το χωριό μας».

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τόσο για τους ανθρώπους που κατοικούν στο χωριό, όσο και για τους επισκέπτες που καθημερινά συρρέουν για να μάθουν για τον αγώνα που δίνεται, αλλά και να δουν από κοντά τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Πάντως, όπως διαβάζουμε και στην παραπάνω ανάρτηση, η υλοποίηση του έργου έγινε εν μέσω σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η ίδια η δημοτική αρχή του Μπέου, καθώς τα δημόσια κτίρια του χωριού παραμένουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Πηγή: ALFAVITA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.