Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Σεφερλής

Έφυγε εχθές από κοντά μας ο Γιάννης Σεφερλής.

Μας έκανε να αγαπήσουμε τις ανατολές, τους ερωδιούς, τα χρώματα, τους κύκνους, τον Ούλισέ του.

Καλό του "ταξίδι". Πέταξε κι έφυγε!

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 


Ο Γιάννης Σεφερλής ήταν συνταξιούχος Πολεοδόμος με ειδικότητα στον Τουρισμό. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Πολεοδομίας του Πανεπιστήμιου της Μπολόνια, αρχικά ως Επιστημονικός συνεργάτης και στη συνεχεία ως Επίκουρος Καθηγητής, αλλά επέστρεψε σύντομα στην Ελλάδα.

Εκτός των άλλων, διατέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και εμπνευστής και Πρόεδρος των φορέων «Πολίτες της Ολυμπίας» και του Διεθνούς Ολυμπιακού Κέντρου Ειρήνης και Πολιτισμού (Δ.Ο.Κ.Ε.Π.), στο όποιο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το PATRISNEWS.COM,  η ευαισθησία του για την Αρχαία Ολυμπία, δεν του επέτρεπε να κατασκευάζει κτίρια στη σύγχρονη πόλη, έτσι από το 1985 και μετά, κατάφερε σχεδόν το σύνολο των κατασκευών, μεταξύ αυτών και τρία ξενοδοχεία 4 αστέρων και ένα 5 αστέρων – να γίνουν από τον ίδιο, πάνω στον λόφο του Δρούβα, στα εγκαταλειμμένα από τον περασμένο αιώνα παλιά Ολύμπια, που δεν έχουν άμεση σχέση με τον Αρχαιολογικό χώρο.

Λάτρευε τη φύση, τη φωτογραφία και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τον οποίο ερευνούσε με πάθος από τα φοιτητικά του χρόνια. Στα θέματα αυτά είχε κάνει πολλές διαλέξεις και εκθέσεις φωτογραφίας, με σημαντικότερη αυτή στη Γκαλερί «Αθηναΐς», υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., με θέμα «Αλφειός… από τις πηγές μέχρι την Ολυμπία…» με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, περίοδο κατά την όποια είχε αναλάβει και την Τουριστική Προβολή της Δυτικής Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στο Πόρτο Ράφτη, όπου και παρέμεινε ενεργός πολίτης, με σημαντική συμβολή στα πολιτιστικά, κοινωνικά, χωρικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

Στο διαδίκτυο δημιούργησε την ομάδα «Ανατολική Αττική. Ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης και τον Πολιτισμό της» με 3.500 μέλη, με την όποια κάνουν τακτικές «αποδράσεις» με ξεναγήσεις, σε διάφορα μέρη της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.