Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Έρχονται οι Νταντάδες της Γειτονιάς!

Για τη στήριξη των Εργαζόμενων Μητέρων, το 2021 ενεργοποιείται η Δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς», που έμεινε πίσω λόγω κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στο υπό σύνταξη Εργασιακό Νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει εξαγγείλει από την περασμένη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

 


Η δράση, με Πιλοτικό Προϋπολογισμό περί τα 3 εκατ. Ευρώ, ενσωματώθηκε στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που υποβλήθηκε στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φύλακα.

Στόχοι

  • Η ένταξη γυναικών στην αγορά εργασίας- τέρμα στο δίλημμα «καριέρα ή σπίτι»
  • Η εργασιακή επανένταξη γυναικών μακροχρόνια άνεργων ή συνταξιούχων, οι οποίες θα λάβουν την σχετική πιστοποίηση
  • Η μείωση της αδήλωτης εργασίας, καθώς οι περισσότερες κυρίες που φροντίζουν παιδιά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν εργάζονται νόμιμα.

 

Όσον αφορά στους νέους γονείς, στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καλύπτονται όσοι έχασαν την προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα γέννησης. Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτό το επίδομα θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση εντός 3 μηνών από τη γέννηση, έτσι όσοι έχασαν την προθεσμία θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση ως τις 31 Δεκεμβρίου. Το επίδομα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, είναι αφορολόγητο και δεν κατάσχεται.

 

Πηγή: AFTODIOIKISI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.