Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Νεκρά χιλιάδες εγκαταλελειμμένα Κοτοπουλάκια στο Αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Περίπου 23.000 κοτοπουλάκια εντοπίστηκαν νεκρά, αφού άγνωστοι τα εγκατέλειψαν στο αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης στην Ισπανία.

 

 

Τα μόλις μερικών ημερών πτηνά είχαν εγκαταλείψει σε χαρτόκουτα έξω από το αεροδρόμιο επί τρεις ημέρες χωρίς φαγητό και νερό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Στο σύνολό τους μέσα στα κουτιά βρέθηκαν 26.000 κοτοπουλάκια, εκ των οποίων τα 6.000 είχαν ήδη πεθάνει μέχρι την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο. Όσα ήταν ακόμα ζωντανά, υπέφεραν από υποθερμία και προσπαθούσαν να επιβιώσουν τρώγοντας τα απομεινάρια των νεκρών πτηνών δίπλα τους.

Κατά τη μεταφορά των νεοσσών, οι κούτες βράχηκαν από τη βροχή και σκίστηκαν, καθιστώντας ανέφικτη τη συνέχιση της μεταφοράς τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αποσύνθεση των νεκρών πτηνών προκαλούσε έντονη δυσοσμία, που καθιστούσε αφόρητες τις συνθήκες διαβίωσης για τα υπόλοιπα.

Η εταιρεία που διευθύνει το αεροδρόμιο επικοινώνησε με την εταιρεία που μετέφερε τα κοτοπουλάκια, αρνήθηκαν ωστόσο να αναλάβουν την ευθύνη για αυτά και τα εγκατέλειψαν στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Οι Αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν για τα πτηνά το Σαββατοκύριακο, δεν έδωσαν λεπτομέρειες ως προς τον τόπο μεταφοράς τους. Επικοινώνησαν με δύο οργανώσεις προστασίας ζώων, που έστειλαν προσωπικό για τη διάσωσή τους.

Μιλώντας στο CNNi, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Salvando Peludos» Φερνάντο Σάντσεζ, είπε ότι η κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι στο αεροδρόμιο ήταν τραγική και αναρωτήθηκε γιατί δεν κινητοποιήθηκε κάποιος νωρίτερα.

Η Καρολίνα Κοράλ, από την πλευρά της, πρόεδρος της οργάνωσης ALBA, είπε στο CNNi, ότι η σκηνή ήταν «τρομακτική» και ήταν πολύ σκληρό να προσπαθεί να ξεχωρίσει μέσα από τα κουτιά, τα εναπομείναντα ζωντανά κοτοπουλάκια.

«Δεν γνωρίζαμε πώς να τα φροντίσουμε καλύτερα, για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, καθώς δεν είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι ξανά με τέτοια κατάσταση», ανέφερε.

Οι δύο οργανώσεις απηύθυναν έκκληση για βοήθεια μέσω των social media. Περίπου 3.200 κοτοπουλάκια διανεμήθηκαν σε νέα σπίτια κατά ομάδες, ωστόσο τα υπόλοιπα εξακολουθούν να πεθαίνουν λόγω της δοκιμασίας που υπέφεραν σε τόσο νεαρή ηλικία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οι υπεύθυνοι μπορεί να λογοδοτήσουν για βία κατά των ζώων.

Πηγή: CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.