Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

«Xαστούκι» ΣτΕ σε Μπακογιάννη: Ξηλώνεται ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιάννη Κεφαλογιάννη, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας λόγω κορονοϊού.

 


Η απόφαση ελήφθη λίγο πριν από την εκκίνηση των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο» του Δήμου Αθηναίων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε αίτηση πολίτη του Δήμου Αθηναίων, η οποία υπεβλήθη στις αρχές Ιουλίου, ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ, αλλά και επί της ουσίας των πράξεων του Δήμου Αθηναίων, που θα προέκυπταν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

Μετά τη μελέτη όλων των σχετικών εγγραφών το Συμβούλιο της Επικρατείας διαπίστωσε ότι οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών της Αθήνας από τις παρεμβάσεις της εν λόγω ΚΥΑ είναι κάτι παραπάνω από πρόδηλες και ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η επείγουσα ανάγκη για τη λήψη των εν λόγω μέτρων. Αντ’ αυτού μοιάζουν περισσότερο με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Σημειώνεται ότι ο δημότης Αθηναίων υπέβαλε το αίτημα κατά της ΚΥΑ και όχι κατά των πράξεων του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, ο Δήμος παρενέβη στη διαδικασία με αίτημα την ακύρωση του αιτήματος του δημότη. Το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ και την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ALFAVITA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.