Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Το WWF προτείνει ένα Πράσινο Πακέτο Ανάκαμψης - Περιβαλλοντικά και Οικονομικά Βιώσιμο

Η υγειονομική και κοινωνική κρίση που έφερε η πανδημία COVID-19 δε θα μπορούσε να μην έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Μέσα σε κάθε καταστροφή, βρίσκεται όμως και μία ευκαιρία. Τον Ιούλιο του 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε στη δημιουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), ενός προσωρινού χρηματοδοτικού εργαλείου που έχει ως σκοπό την ανάκαμψη των κρατών μελών που διαθέτουν περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο για υιοθέτηση μέτρων ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.

 


Για την Ελλάδα, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για την απαραίτητη άμεση τόνωση, αλλά και για τον μετασχηματισμό ενός αναπτυξιακού μοντέλου που δεν ήταν ποτέ οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ WWF ΕΛΛΑΣ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» δείχνει πως η χρήση περίπου 8,2 δισεκ. ευρώ προς πράσινες επενδύσεις από αυτή τη χρηματοδότηση, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία έως και 125.000 νέων θέσεων εργασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΔΩ

 

Εκτός από τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, η υλοποίηση αυτού του πακέτου, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει σε μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα, θα κάνει πιο ασφαλή τη διαχείριση των αποβλήτων, θα μειώσει με φυσικές λύσεις τους κινδύνους από κλιματικές καταστροφές, θα ενισχύσει την προστασία της θάλασσας και θα προστατέψει τα δάση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.