Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Online: η stop motion animation ταινία «Έρχονται οι Γίγαντες»

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει διαδικτυακά τη μικρού μήκους stop motion animation ταινία «Έρχονται οι Γίγαντες».

 


Το ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, μη κερδοσκοπικό σωματείο για τη προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη μικρού μήκους stop motion animation ταινία «ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ».

 


 

Η animation ταινία έχει θέμα το δικαίωμα όλων των παιδιών με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες να ζουν σε συνθήκες που εγγυώνται την αξιοπρέπειά τους και ευνοούν την αυτονομία τους, όπως αυτό αναφέρεται στο άρθρο 23 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (ΣΔτΠ).

Το σενάριο δημιουργήθηκε από παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε και εμείς εδώ!» με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟύ.

Απώτερος σκοπός είναι η προώθηση και διάδοση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και στο ευρύτερο κοινό μέσω της προβολής της ταινίας στα σχολεία, στους κινηματογράφους και τα φεστιβάλ.

Πηγή: Μαρία Ζουρελίδου  - MONOPOLI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.