Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Λάρισα: ‘Ανθρώπινη Αγκαλιά’ - Μαζεύουν Τρόφιμα για Φτωχές Οικογένειες

Έρχονται Χριστούγεννα. Ημέρες αγάπης που φέτος λόγω της πανδημίας θα τις περάσουμε σίγουρα όλοι διαφορετικά. Όσο όμως κι αν γκρινιάζουμε για το ότι δεν θα βγούμε στην αγορά (τουλάχιστον με τον κανονικό τρόπο), όσο κι αν γκρινιάζουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να φύγουμε εκτός, ίσως σε κάποιο μακρινό προορισμό ή πιο …κοντινό στα χωριά μας με αγαπημένα μας πρόσωπα, όσο κι αν γκρινιάζουμε ότι δεν θα κάνουμε ρεβεγιόν μεγάλες παρέες όπως συνηθίζαμε μέχρι πρόσφατα, σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς όμως θα κάνουμε γιορτές με την οικογένεια μας και με πλούσιο τραπέζι! Κάτι που το θεωρούμε δεδομένο.

 


Ένα πιάτο φαγητό όμως δεν είναι δεδομένο. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που το στερούνται. Κι όσο κι αν φαντάζει μακριά μας αυτό, είναι τόσο δίπλα μας…

Κάπως έτσι, με αυτή τη σκέψη, δημιουργήθηκε η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ από τους Λαρισαίους εθελοντές Νικήτα Πριμηκύρη και Μιχάλη Παπαδόπουλο, για να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα αλλά και άλλα είδη για άπορες οικογένειες. Οι δυο εθελοντές είναι γνώριμοι στο κοινό της Θεσσαλίας, αφού είναι οι παρουσιαστές της ταξιδιωτικής εκπομπής “On tour“.  Δείτε ΕΔΩ.

Ότι συγκέντρωσαν θα παραδοθούν την ερχόμενη Τρίτη στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, αφού πρώτα την Δευτέρα γίνει απολογισμός. Και έχουμε πραγματικά ανάγκη από τέτοιες δράσεις, από τέτοιου είδους φωτεινά παραδείγματα, από εθελοντισμό και τελικά από νέα παιδιά που τους νοιάζει τι γίνεται δίπλα τους!

Δείτε τι είπαν στο ILARISSA.GR ο Νικήτας Πριμηκύρης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:

 


– Ποια ήταν η αφορμή για να δημιουργήσετε την “Ανθρώπινη αγκαλιά” και να μαζέψετε τρόφιμα για φτωχές οικογένειες της Λάρισας;

Νικήτας: Όλοι μας πιστεύω έχουμε βοηθήσει κατά καιρούς ανθρώπους μεμονωμένα, αυτή την φορά όμως είχα μεγαλύτερη “ανησυχία” μέσα μου, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ήθελα να βοηθήσω περισσότερους ανθρώπους. Έτσι συζήτησα την ιδέα μου με τον Μιχάλη και από την πρώτη στιγμή θέλησε να με βοηθήσει να την υλοποιήσουμε!

– Οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας;

Μιχάλης: Πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν από το κάλεσμά μας για την δράση αυτή και ναι η Λάρισα ήταν δίπλα μας γι άλλη μια φορά! Πολλοί συμπολίτες μας πρόσφεραν ότι μπορούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Βέβαια μπορούμε να πούμε με σιγουριά πλέον, αφού πλησιάζουμε στο τέλος της προσπάθειάς μας, ότι είχαμε πολύ κόσμο και εκτός Λάρισας που βρήκε τον τρόπο να βοηθήσει και αυτό είναι φανταστικό.

– Αν θέλει κάποιος πώς μπορεί να βοηθήσει;

Μιχάλης – Νικήτας: Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει είναι πολύ απλό! Στέλνει ένα μήνυμα στα παρακάτω προφίλ (@humanhug.gr) στο instagram και (ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ) στο Facebook, μας λέει ότι θέλει να βοηθήσει και ενημερώνεται ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες της δράσης εκείνη την στιγμή και φυσικά τι μπορεί εκείνος να διαθέσει. Να σημειώσουμε βέβαια ότι μπορεί κάποιος να προσφέρει μέχρι την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, καθώς την Τρίτη θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Σίγουρα όμως η “Ανθρώπινη αγκαλιά” ήρθε για να μείνει και όσοι δεν το γνώριζαν και δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν, θα τους δοθεί η ευκαιρία σίγουρα στο μέλλον…

Από την Φανή Γιαννιώτη και το  ILARISSA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.